Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trump pochází z Německa: Jeho děda zbohatl na sexu a alkoholu

Autor: pet - 
21. listopadu 2016
17:14

Tajemství Donalda Trumpa? Děda Friedrich Trump. Muž, který nasměroval rodinu k podnikatelskému úspěchu. A to právě v době, kdy v severní Kanadě začal prodávat alkohol a sexuální služby tamním horníkům dolujícím zlato.

Během zlaté horečky na konci 19. století zřídil Friedrich Trump zařízení, které nabízelo jídlo, alkohol a prostitutky pro potěchu horníkům. Děda budoucího prezidenta Spojených států opustil rodné Německo už v 16 letech. Zlatou horečkou si ale hlavu zamotat nenechal, soustředil se spíš na to,  jak „vytěžit z horníků“.

V roce 1899 Trump nejdříve se svým obchodním partnerem Ernestem Levinem založili Arctic hotel v Bennetonu, protože toto město bylo zprvu důležitým uzlem pro obchodníky. Restaurace Arctic sama o sobě říkala, že je „nejlépe vybavenou“ restaurací v celém městě, nabízela ústřice v mnoha kulinářských provedeních nebo elegantně zařízené boxy určené k oslavám a večírkům.

Cudné ženy se tomuto místu raději samy vyhýbaly. Nabízení sexu v restauracích bylo tehdy běžné, hlavně ve městech, jako byl Benneton.

Friedrich Trump pracoval v restauraci jako číšník, kuchař a hlavně jako chlubil, a když se začal hornický průmysl orientovat více na sever Kanady, zavřel restauraci Arctic a přestěhoval se i se svým podnikáním do Whitehorse na poloostrov Yukon. Ani tam však dlouho nevydržel a vrátil se do Německa s vydělanými 582 tisíci dolary (v dnešní měně). Ty mu ale štěstí nepřinesly, naopak – byly důvodem k jeho pozdější deportaci. Se svou těhotnou manželkou se přestěhoval do New Yorku. Tam mu žena porodila Freda Trumpa, Donaldova otce.

V dnešní době je Benetton městem duchů a původní obyvatelé se snaží koncentrovat na turismus a budovat přátelské vztahy s Národními parky Kanady.

Donald Trump nedávno poznamenal: „Chci mít restauraci, která bude přesnou replikou restaurace Arctic´s all inclusive menu za 1675 dolarů na osobu.“ Vzhledem k Trumpově zarputilosti se dá očekávat otevření v létě 2017, tvrdí Bloomberg.

karkulka_z_lesa ( 21. listopadu 2016 18:19 )

Šikula, aspoň si děda něco užil....Pořád lepší sexem než zbohatnout na válkách, jak se to "povedlo" spoustě jiných....

Zobrazit celou diskusi