Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z nohou sochy Krista začala kapat „svatá voda“. Věřící: Je to zázrak

Autor: Alexandr Božilov - 
20. listopadu 2016
16:30

Davy křesťanských poutníků proudí do malé indické vesnice. Z místní sochy Ježíše Krista začala prosakovat „svatá voda“. Zatímco mnoho věřících to považuje za zázrak, představitelé církve jsou zdrženliví.

Obyvatelé převážně katolické vesnice Kharodi nedaleko Bombaje věří, že se stali svědky zázraku. Tekutinu, která odkapává z nohou sochy Ježíše Krista, zachytávají do nádob různých velikostí.

„Jsem přesvědčen, že nám tímto způsobem Ježíš Kristus dokazuje svoji přítomnost. Všichni věříme, že je to zázrak,“ uvedl pro indický list DNA jeden z místních obyvatel.

Zpráva se rychle roznesla a do převážně katolické vesnice míří davy poutníků z celého okolí. To přidělává vrásky místním policistům.

„Fotky a videa sochy se rychle rozšířily, takže se nadšenci z celého okolí jdou přesvědčit na vlastní oči. Viděli jsme také lidi z hodně vzdálených oblastí,“ uvedl pro britský deník Daily Mail obyvatel sousední vesnice Greg Pereira.

Církev je zatím zdrženlivá

Představitelé katolické církve ale všeobecné nadšení zatím příliš nesdílejí. Mluvčí arcidiecéze v Bombaji pro list Christian Today uvedl pouze to, že se celý případ musí nejdříve důkladně prozkoumat.

U většiny těchto případů se nakonec ukáže, že jde o podvrh. Jen velmi málo podobných událostí označí katolická církev oficiálně za zázrak. Z moderních dějin je asi nejznámějším uznaným zázrakem vyléčení jeptišky Marie Simon-Pierrové z Parkinsonovy choroby, o což se měl přímo postarat papež Jan Pavel II.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi