Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Italské hotely lákají do „pokojů plodnosti“. Úspěšné páry mají pobyt zdarma

Autor: Tomáš Jeřábek - 
19. listopadu 2016
18:30

Netradičně se stárnutím populace začaly bojovat některé hotely v italském městě Assisi. Porodnost chtějí nakopnout pomocí nové kampaně „pokoj plodnosti“. Kdo prokáže, že se mu narodilo dítě přibližně devět měsíců od návštěvy jednoho z hotelů, má pobyt zdarma.

Itálie se dlouhodobě potýká s velmi nízkou porodností. Hoteliéři města Assisi zkouší trend změnit. Pokud pár prokáže, že se mu devět měsíců od návštěvy některého z hotelů narodil potomek, bude mu pobyt proplacen, nebo má další setrvání v hotelu zdarma.

 

„Narození dítěte je aktem hluboké lásky, který by i přes mnohé životní těžkosti měl být podporován,“ uvedli organizátoři při pátečním startu kampaně. Radní pro cestovní ruch Eugenio Guarducci řekl, že cílem iniciativy je podpora turistického ruchu v rodišti svatého Františka z Assisi a zvrácení poklesu porodnosti v Itálii.

Počet narozených dětí je v zemi kriticky nízký. Na každých 1000 obyvatel se podle statistik EU v roce 2015 narodilo jen osm dětí. Jedná se o nejnižší porodnost v Evropské unii a jednu z nejnižších celosvětově.

agfor ( 19. listopadu 2016 18:55 )

To už taliánům nestačí obohacování Italek "uprchlíky", které si dovážejí z Afriky ?

Zobrazit celou diskusi