Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krutá scéna ze života „zamrzlá v čase“: Bojující losové zemřeli uvězněni v ledu

Bojující losi zamrzlí v ledu
Bojující losi zamrzlí v ledu  (Autor: Instagram)
Autor: els - 
19. listopadu 2016
10:52

Nevšední nález učinil Bob Webster poblíž odlehlé vesnice na západním pobřeží Aljašky. Během procházky našel v ledu zamrzlé dva bojující losy.

Bob Webster se na začátku listopadu vydal společně se svým přítelem na procházku po okolí, když tu je upoutaly parohy trčící z ledu. Webster si nejdříve myslel, že jde pouze o jednoho losa zamrzlého v ledu. Předpokládal, že losa někdo zastřelil a toho již mrtvého obklopil led.

Bojující losi zamrzlí v ledu Bojující losi zamrzlí v ledu | Instagram

Po bližším ohledání však zjistil, že se jedná o dva losy, kteří v ledu zamrzli v bojovém postavení. Není divu, že spolu losové bojovali, neboť byl zrovna konec období říje. „Bylo to velmi zajímavý zážitek,“ popsal nález Bob Webster.

Podle jeho teorie se losové dostali do ledu v této pozici tak, že jeden z losů byl pravděpodobně velmi těžce zraněn parohy toho druhého. Parohy zvířat však byly tak propleteny, že se ani zdravému jedinci nepodařilo z vody vyváznout a utopil se společně se svým sokem.

V mrazivém listopadovém počasí pak voda okolo zvířat zamrzla a uchovala tak krutou scénu v nezměněné poloze.

„Byl to tak nevšední pohled… Tak klidný a tichý. Ale naprosto jasný doklad toho, jak drsný může být život,“ prohlásil místní rodák a zkušený lovec Jeff Erickson s tím, že ještě nikdy takovou scénu neviděl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi