Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Monica Lewinská po volbách v USA na veřejnosti: Chtěla jsem se zabít

Autor: bru/ČTK - 
10. listopadu 2016
07:55

Na dohru své milostné aféry s americkým exprezidentem Billem Clintonem dnes v Göteborgu zavzpomínala bývalá stážistka v Bílém domě Monika Lewinská. Současná aktivistka proti šikaně se podle svých slov po propuknutí skandálu s Clintonem stala obětí ostouzení a bojovala s myšlenkami na sebevraždu.

„Dnes se vidím jako někdo, kdo navzdory všemu přežil. Když jsem sama přežila, chci nyní pomoci jiným obětem ostouzení, aby také přežily. Doufám, že si vezmu zpět svůj příběh a dám smysl své minulosti,“ cituje vystudovanou sociální psycholožku webová stránka.

Rodilá Kaliforňanka promluvila na veřejnosti nejprve ve švédské metropoli Stockholmu a pak se přesunula řečnit do druhého největšího švédského města Göteborgu na západním pobřeží země, napsal portál The Local.

Lewinská: „Označili mě za děvku“

Podle švédského bulvárního listu líčila Lewinská posluchačům ve Stockholmu, jakým útokům čelila po provalení poměru s Clintonem. Byla prý označována za „děvku“ a stala se terčem nenávistných projevů na internetu. Tématu aktuálních amerických voleb se Lewinská během vystoupení nedotkla.

Lewinská přednášela o šikaně ve Skandinávii i loni, kdy navštívila norská města Horten a Narvik.

Jsem první mediální oběť internetové éry, tvrdí Monica

Lewinská po dlouhých letech veřejně promluvila o aféře v roce 2014, prý ve snaze pomoci obětem ponižování. Lewinská, které v době poměru bylo 22 let, se označila za první mediální oběť internetové éry. Tvrdí, že se ji lidé od Clintona pokoušeli zdiskreditovat, zatímco jeho oponenti ji chtěli využít jako zbraň proti němu.

Aféra „Monicagate“ vyplula na povrch začátkem roku 1998 téměř dva roky poté, co Lewinská svou stáž v Bílém domě ukončila. Skandál vyústil v ústavní žalobu vůči Clintonovi, jenž jako druhý prezident v dějinách USA čelil procesu takzvaného impeachmentu. Ve funkci jej ale nakonec podržel Senát.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Kdo jsou děti Donalda Trumpa - Podívejte se

Až poslední den svého mandátu Clinton přiznal, že v kauze lživě svědčil.

salto ( 11. listopadu 2016 08:43 )

Přesně tak, kdyby o tom nežvanila a přemáchla si zasemeněné šaty, tak by ji nikdo dě.kou nenazval

takytaky ( 10. listopadu 2016 14:30 )

hlavně že neměla problém schovávat si potřísněný šaty. asi s nima měla rovnou nějaký záměry....

spania ( 10. listopadu 2016 12:21 )

No,udělala něco,co většina dnešních dívek a mladých žen dělá běžně,zvlášť,když z toho mohou mít prospěch a peníze.Byla ale jiná doba a bralo se to jinak.Myslím,že dneska by se nad tím lidi moc nepozastavovali,spíš by to bylo úsměvné a všichni by si řekli-zase jedna zlatokopkaBývala hezká a Bill taky byl pohledný muž.Spíš je zarážející,co z té její krásy zbylo...

Zobrazit celou diskusi