Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ve Skotsku zadrželi opilé piloty! Do USA měli dopravit 141 cestujících

Autor: ČTK - 
28. srpna 2016
16:29

Dva piloti americké letecké společnosti United Airlines byli v sobotu zadrženi na letišti největšího skotského města Glasgow. Jsou podezřelí, že před odletem do Spojených států pili alkohol, uvedla agentura AP.

Na palubě letadla bylo 141 cestujících. Letecká společnost zatčení svých pilotů ve věku 45 a 35 let potvrdila. Skotská policie k tomu uvedla, že oba muži budou pravděpodobně už v pondělí předvedeni před soudce a budou čelit obvinění, že porušili britské předpisy upravující bezpečnost dopravy.

Americká společnost upřesnila, že šlo o let z Glasgow do Newarku, největšího města státu New Jersey. Start letounu se zdržel o deset hodin, protože bylo nutné zajistit náhradní posádku. K sobotnímu incidentu, který zpískali nezvedení piloti Carlos Licona (45) a Brady Grebenc (35), došlo navíc jen necelý měsíc poté, co byli na glasgowském letišti před odletem zadrženi a obviněni z podnapilosti dva kanadští piloti letounu kanadské společnosti Air Transat.

United Airlines podobná nepříjemnost potkala už loni v listopadu. Britská policie tehdy obvinila pilota společnosti, že chtěl v podnapilosti pilotovat stroj Boeing 767 se 124 pasažéry a jedenácti členy posádky na palubě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

heleklidek ( 28. srpna 2016 17:24 )

chlastáme fšichni,zas nějaka zhrzená letunkacrew kluky nabonzovala ,ty ženský...

nezadat1 ( 28. srpna 2016 17:07 )

 A že jim to nevadilo,když jako stihači zachraňovali Anglii za druhé světové ožralí jak puci.Ve všech knihách co jsem četl o pilotech za druhé světové piloti uvádí,že střízliví by do letadla nevlezli.

ejvm1712 ( 28. srpna 2016 16:50 )

Chlapci z USA jsou ekologičtí aktivisté a chtěli jen vypálit červa.

Zobrazit celou diskusi