Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Extremisté přepadli věznici na Filipínách, pustili trestance. Hlásí se k ISIS

Autor: ČTK - 
28. srpna 2016
08:29

Muslimští extremisté hlásící se k samozvanému Islámskému státu (IS) přepadli v sobotu večer na jihu Filipín věznici a osvobodili z ní osm svých druhů, kteří byli nedávno zadrženi. Spolu s nimi uprchlo ještě dalších 15 vězňů, informovala dnes tamní policie.

Na vězení ve městě Marawi v provincii Lanao del Sur zaútočilo před setměním 20 ozbrojenců militantní skupiny Maute, která má vazby na islámské extremisty z Indonésie a pod vlivem Islámského státu provádí vraždy ve stylu popravy stětím.

Útočníci odzbrojili stráže a osvobodili své druhy, které policie před týdnem zadržela na kontrolním stanovišti, když v jejich dodávce našla podomácku vyrobenou bombu.

Ostatní uprchlí vězni čelili trestnímu stíhání kvůli vraždám nebo drogovým deliktům. Policie předpokládá, že je islamisté zřejmě pustili také, aby odvrátili pozornost úřadů.

skane ( 28. srpna 2016 11:14 )

V tom pripade jsou Nemci pitomci, skoupi aby jim to zabrali?

skane ( 28. srpna 2016 10:39 )

Jak tech osm svych nasli v tom houfu?

sores ( 28. srpna 2016 09:52 )

 Půjde o život je to otázka času!! Černí se už nezastaví,teď řekl analytik v rádiu aby si češi dělali zásoby jídla co vydrží a dřeva kdyby byl vypnut přívod plynu. Černí zaberou vše i byty. Němci skupovávají už kde co.Až mě z toho mrazí co nás čeká a rozhodně nemine,takový optimista nejsem!

Zobrazit celou diskusi