Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

SOS! Manžele našli po týdnu pátrání na neobydleném tichomořském ostrově

Autor: shp, ČTK - 
27. srpna 2016
15:33

Už si mysleli, že je s nimi amen, ale záchrana nakonec dorazila. Manželé Linus a Sabina Jackovi ztroskotali na opuštěném tichomořském ostrově. Pátrání po týdnu vypadalo již bezvýsledně, ale nakonec se je podařilo najít. Na pláži totiž do písku napsali SOS.

Po týden trvajícím pátrání se podařilo objevit nezvěstný manželský pár, který uvázl na neobydleném tichomořském ostrově v oblasti Mikronésie. Záchrana přišla poté, co vrtulník amerického námořnictva spatřil v písku na břehu ostrova velký nápis SOS, informovala s odvoláním na americkou ambasádu v mikronéské metropoli Kolonia stanice BBC.

Piloti vojenské helikoptéry zahlédli písmena SOS, když přelétali ostrov East Fayu. Neprodleně o tom informovali americkou pobřežní stráž, která pak manžele Linuse a Sabinu Jackových z pustiny vysvobodila. Manželé jsou ve věku nad 50 let. Pár byl pohřešován celý týden od chvíle, kdy nepřiplul na jiný blízký ostrov, kam měl namířeno.

Dvojice odplula z ostrova Weno s omezenými zásobami a bez vybavení pro případ nouze, sdělilo námořnictvo. Záchranáři při hledání nezvěstných prozkoumali oblast o velikosti téměř 43 000 kilometrů čtverečních. Do pátrání se zapojilo 15 lodí a dvě letadla. Vrtulník byl vyslán k prozkoumání East Fayu poté, co posádka jednoho z pátrajících plavidel oznámila, že viděla na jednom neobydleném ostrově světlo.

modro ( 27. srpna 2016 16:52 )

Kniha Robinson Crusoe byla moje nejoblíbenější. Proto bych z takového ostrova nikdy nechtěla odjet.

Zobrazit celou diskusi