Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Cíl náletů? Novorozenci. Letadla shodila bomby přímo na porodnici

Autor: bru - 
29. července 2016
16:40

Bomby si za cíl tentokrát vybraly největší porodnici v syrské provincii Idlíb. Počet obětí ještě není znám, jisté je jen to, že exploze nepřežili nejméně dva lidé a na místě je spoustu zraněných.

Právě této syrské porodnici pomáhá organizace Pomozte dětem, která na tragédii také upozornila. „Je to poprvé, co se něco takového stalo našemu zařízení v Sýrii,“ řekla její mluvčí Caroline Anning.

Kolik mrtvých si bombardování vyžádá, lze zatím jen těžko odhadovat. Podle fotografií, které má organizace k dispozici, je ale zborcená zhruba půlka budovy. Suť a prach tak zasypaly místo, kde se každý měsíc narodí nejméně 700 dětí.

Kdo svrhnul bomby?

Z jakého letadla smrtící nálože vypadly není jasné. V podezření jsou ovšem síly režimu Bašára Asada nebo ruských spojenců. Provincie je totiž pod vlivem rebelů, jsou zde i odnože al-Káidy nebo al-Nusry.

Podívejte se na hrůzné snímky z Idlíbu: Lidé žijí ve strachu z bomb:

marais ( 30. července 2016 13:42 )

Bomby od DAEŠ a zabíjení od umírněné opozice je vždy humánní ... prosím vás,už se vzpamatujte, buafte.

nezadat1 ( 30. července 2016 12:54 )

buaft:Vilém Dostál, Jičín,kdybys viděl fotky z Vietnamu kde byli jen Američaní co bombardovali nemocnice kobercovímy nálety ,zmrzačené děti které se do dneška tam rodí po těch chemických zbraních co tam prasata používali,tak by jste takovou debilitu nenapsal.Ti zajebani amici používali jedy a o ruseh,že by někdy používali jedy mě nenajdete jedinou správu.Tal kdo je potom podělaný prase?Uvažujte než napíšete další hloupost.

buaft ( 29. července 2016 21:39 )

Rus, uvedla média.

speaker ( 29. července 2016 18:06 )

Kolik polních nemocnic syrských a pomocných misí už netrefili. Rakety přelétly až na Írán, to jsou Rusové taková nemehla nebo záměr?

buaft ( 29. července 2016 17:48 )

Vilém Dostál, Jičín Pro Rusko typické, dovolí si jenom na čerstvě narozené děti. Ty vraždili vždycky, ať už na Ukrajině, nebo v Afghánistánu, nebo nyní v Sýrii Ladislav Sovadina, Kroměříž Dalsi rusky zlocin! Ruska armada si muze podat ruce se svym ditetem IS. Pavel Kunc, Praha V Sýrii zasáhla bomba porodnici a zase ruská nebo syrská BANDA = Asadova, POKOLIKÁTÉ?

Zobrazit celou diskusi