Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejsmutnější polární méďa na světě: Vznešené zvíře zavřeli v obchoďáku pro potěšení návštěvníků

Autor: lm - 
11. července 2016
11:02

V čínském Kantonu mají bezpochyby nejsmutnějšího polárního méďu na světě. Zvíře je zavřené v miniaturním proskleném výběhu pro potěšení návštěvníků obchodního centra a bohužel není jediným polárním zvířetem, které zde trpí. Zavřené tu jsou i běluhy, mroži a vlk.

Obchoďák Grandview Aquarium v čínském městě Kanton leží v žaludku místním ochráncům zvířat. Majitelé tu totiž pro přilákání a potěšení návštěvníků vystavují polární zvířata v naprosto nevyhovujících podmínkách.

Charitativní organizace Animals Asia (Zvířata Asie) zveřejnila opravdu pochmurné video, které zachycuje zkroušeného polárního medvěda v proskleném miniaturním výběhu. Majestátní zvíře jen leží a vypadá to, že vůbec nemá chuť do života. Návštěvníci na něj často ťukají a snaží se ho dostat tam, kam potřebují, aby si s ním mohli udělat selfíčko.

Aby toho nebylo málo, v obchoďáku jsou uvězněni i běluhy, mroži a vlk. „Vytrhnutí zvířat z jejich přirozeného prostředí nelze omluvit. Ale pokud jsou umístěna v podmínkách jako v Grandview Aquarium, pak jde o nejhorší možnou variantu. Ti, kteří za tím stojí, mohou namítat, že jde o vzdělávání, ale ve skutečnosti jim jde jen o zisk,“ uvedl ředitel organizace Animal Asia Dave Neale, který se nyní snaží získat dostatek podpisů k uzavření podivné zoo. Souhlas s peticí zatím vyjádřilo přes 150 tisíc lidí.

Video  Nejsmutnější polární méďa na světě je zavřený v čínském obchoďáku.  - YouTube/Animals Asia
Video se připravuje ...

istyl ( 11. července 2016 12:02 )

kazde zavrene zvire je spatne, i když pro potechu nakupujících...ale z takového čapího hnizda se da něco narejzovat i okrast ostatní... ale aby neskoncil jako ten medved

xxxx678 ( 11. července 2016 11:28 )

No, tak to je strašné. Nejdebilnější způsob, jak "nalákat" zákazníky. Pět vteřin a dost....nedávám. A ti tupci se tam chodí fotit s tim nešťastným zvířetem, místo aby sepsali nějaké petice nebo něco pro to zvíře udělali

Zobrazit celou diskusi