Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Miminko v Indii se narodilo bez kůže: Foto jen pro silné povahy!

Autor: lm - 
14. června 2016
22:00

Pohled, který rve srdce. Holčička v Indii se narodila s velmi vzácnou chorobou, kvůli které prakticky nemá žádnou kůži. Pravděpodobnost, že se tak stane, je zhruba 1:1 000 000. Upozorňujeme, že následující fotografie nejsou vhodné pro děti a slabší povahy.

Holčičku s vzácnou chorobou přivedli lékaři na svět císařským řezem. Miminko se narodilo v indickém státě Maháráštra 23leté matce, která si nemohla dovolit v těhotenství testy, které by chorobu odhalily.

Miminko trpí chorobou zvanou Harlequin ichthyosis, nebo také „harlekýn“, kvůli které nemá prakticky žádnou kůži a tělo má pokryté jen tvrdými silnými žlutými šupinami. Podle pediatra Yashe Banaita bude holčička do konce života potřebovat náročnou každodenní péči, zejména v oblasti zvlhčování pokožky.

„Nemá téměř žádnou kůži, takže kožní štěpy nepřichází v úvahu. Dítě ale netrpí žádnými problémy s dýcháním a momentálně je ve stabilizovaném stavu,“ sdělil doktor.

Podle deníku The Indian Express se miminko narodilo s dvěma malými dírkami místo nosu, bez uší a s obrácenými očními víčky. Holčička po porodu vážila 1,8 kilogramu.

Na tuto chorobu v současnosti neexistuje žádný lék. Nejstarší žijící osobou s touto nemocí je Pákistánka Nusrit Shaheen narozená v roce 1984. Navzdory vážnému onemocnění se jí daří žít plnohodnotným životem.

Upozorňujeme, že fotografie v galerii nejsou vhodné pro děti a slabší povahy!

mopr6 ( 23. ledna 2017 16:31 )

Je to hodně smutné ... ale asi bych zastávala konání starých sparťanůa miminko navždy uspala. Možná nehumánní, je to přece jenom lidská bytost, ale žít neplnohodnotný a bolestivý život, tak raději žádný.

lobotom ( 5. října 2016 20:23 )

Člověk, jediný druh, který si úmyslně udržuje zmetky a nemoci, a to i přes své přemnožení.

skaara ( 21. srpna 2016 17:19 )

V těchno případech naděje na přežití moc často nebývá a na počátku to vypadá hodně krutě, ale jsou jedinci, kteří tuto krutou diagnózu přežili a zatím žijí bez závažnějšího komplikaci. A kůži MAJÍ a to velmi silnou a neustále jim dorůstá, takže je nutné ji pravidelně odrolovat a opravdu hodně mastit a také se často přidává přidružená vada sluchu. Bohužel jedinců, kteří "Harlekýna" přežili je extrémně málo, proto se příliš neví jak při této děsivé diagnóze postupovat. Zatím mohou pomoci jen včasné a přesné prenatální testy.

maledivy2016 ( 15. června 2016 05:30 )

Ihned do kýble!

nemocna ( 15. června 2016 01:45 )

Otřesné chudák malá proč jí raději neuspí a nechají jí odejít at má po bolestech, musela trpět už v děloze, každá prasklina, rána, krvácení nejen při pohybu ale i jak poroste, jak jí chtějí oblékat vždyt bude mít nesnesitelné bolesti a další utrpení z operací, pokud bude žít bude na tom ke všemu zničená psychicky, měli by jí pomoci ihned ne jí nechat trápit a koukat na ní jak to s ní bude dál, takovým dětem by se mělo pomoci ihned po porodu at se netrápí

Zobrazit celou diskusi