Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žralok surfaři ukousl nohu, muž drsnému zranění nakonec podlehl

Autor: ČTK - 
4. června 2016
18:32

Australský surfař Ben Gerring zemřel v nemocnici v Perthu čtyři dny po útoku velkého bílého žraloka, který ho napadl u západního pobřeží Austrálie a ukousl mu nohu. Informoval o tom dnes zpravodajský server News.com.au.

Devětadvacetiletý surfař právě ležel na prkně a pádloval na moře, aby chytil vlnu, když se z hlubin vynořil žralok, překousl mu prkno v půli a ukousl mu nohu nad kolenem. Ostatním surfařům se Gerringa povedlo dotáhnout na pláž, odkud ho vrtulník přepravil do nemocnice v Perthu, kde ihned podstoupil operaci.

Veškerá snaha lékařů ale nestačila na záchranu jeho života. Gerring byl zkušený surfař, který závodil na mezinárodní úrovni. Zůstala po něm snoubenka, která čeká jejich první dítě. Na internetu už se objevila kampaň s cílem získat pro ni finance na překlenutí těžkého období. Zatím se sešly peněžní dary v hodnotě 24.000 australských dolarů (asi 420.000 korun).

Odborníci varují, že se počet útoků žraloků na člověka zvyšuje úměrně tomu, jak roste popularita vodních sportů. Za to, že žraloci plavou blíže k pobřeží, podle nich může také lov ryb na návnadu.

Zobrazit celou diskusi