Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Syrský migrant (17) s kamarády brutálně znásilnil 18letou dívku, u soudu vše odmítl

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK, EPA, Reuters, Twitter, reprofoto Youtube, archiv)
Autor: lm - 
20. dubna 2016
20:47

Sedmnáctiletý syrský migrant stanul před soudem ve Velké Británii. Obžaloba ho viní z toho, že spolu se s dalšími kamarády brutálně znásilnili 18letou dívku. Uprchlík vše odmítá.

K útoku došlo loni v listopadu. Syrský teenager byl tou dobou ve Velké Británii 15 měsíců. Sedmnáctiletý migrant měl spolu se svým kamarádem Ahmedem Naeemem (18) a dalšími útočníky, které se nepodařilo vypátrat, znásilnit osmnáctiletou dívku.

Mladík u soudu uvedl, že ze Sýrie odcestoval sám bez rodiny. „Nevím, kde jsou mí rodiče, možná v Turecku nebo v Sýrii. Opravdu netuším,“ řekl podle britského serveru MailOnline.

Syřan a jeho kamarád u soudu odmítli, že by dívku znásilnili. „Kluci mě povzbuzovali, abych s ní šel, a další kamarád mi říkal, že pokud to neudělám, nejsem chlap,“ popsal migrant osudnou noc. Podle něj ale dívka „vypadala šťastně... seděla na posteli... a pak se s ní vyspal“.

Dívka vypověděla, že ji a kamarádku pozvala skupinka kluků na party. Předpokládala, že její kamarádka ty kluky zná, jinak by nikam nešla. Když přišla do domu, kluci se na ni vrhli a během tří hodin ji čtyřikrát znásilnili a dvakrát sexuálně napadli. Nakonec se jí podařilo násilím uniknout a doma vše řekla matce.

Soud bude nadále pokračovat.