Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drama v Bratislavě: Američan vyrval Andree syna (9) z náručí a utekl s ním za hranice

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
27. ledna 2016
18:33

Drama v Bratislavě! Americko-řecký občan ve slovenské metropoli unesl ze školy svého devítiletého syna a vydal se s ním za hranice. Matka Andrea (39) ihned kontaktovala policisty. Těm se podařilo otce vypátrat až za několik dní.

Slovenka Andrea (39) se s charismatickým cizincem Christosem (51) seznámila už před lety. Zprvu spolu žili v zámoří a měli idylický vztah, zamilovanému páru se pak před devíti lety narodil syn Petr. Pak ale nastaly problémy a neshody vyvrcholily rozchodem a střídavou péčí.

Americký soud chlapce nakonec svěřil do výhradní péče otce. Nejspíš proto zoufalá Andrea vloni syna vzala do své rodné země a pokoušela se začít nový život. Rozsudek amerického soudu na Slovensku neplatí, a Christos se proto podle informací Nového Času začal o syna soudit i zde.

Na právoplatný rozsudek ale otec nepočkal. Místo toho ve čtvrtek u bratislavské školy chlapce vytrhl matce z náručí a odvlekl do auta. Christos se se synem následně vydal za hranice.

Vyděšená Andrea ihned zalarmovala policii, která po dítěti vyhlásila mezinárodní pátrání. Italští policisté otce několik dní poté zadrželi ve městě Ancor, odkud měl namířeno na trajekt do Řecka. Úřady mu zakázaly ze země vycestovat.

„V současnosti se občané Slovenska, matka s nezletilým synem, nacházejí na území Itálie, kde čekají na rozhodnutí příslušného soudu o návratu na Slovensko,“ řekla TV JOJ bratislavská krajská mluvčí Lucia Miháliková. O osudu dítěte i otce následně rozhodne slovenský soud.

„Vyšetřovatel otce obvinil z přečinu únosu,“ dodala Miháliková. V případě prokázání viny mu hrozí až pětileté vězení.

2573853:gallery:true:true

rumungro ( 27. ledna 2016 22:48 )

Jó,před 9 lety,to si prolhaní Řeci žili jak Saudové.Kráva nechtěla nyní platit alíky,tak se zachovala jako to čtyřnohy dobytče.

Zobrazit celou diskusi