Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypadl proud a porodnice nestačí: Krym čeká po blokádě elektřiny babyboom

Autor: mb - 
4. prosince 2015
14:50

Současná porodnice se musí opravit, očekáváme za 9 měsíců nával miminek. Takový důsledek bude mít dle starosty města Jevpatorija „energetická blokáda“ Krymského poloostrova, kterou způsobili ukrajinští radikálové poškozením sloupů dálkového vedení.

„Pečlivě jsme analyzovali současnou situaci, která trvala minulých deset dní, a došli jsme k závěru, že v roce 2016 dojde k populační explozi. V této souvislosti žádáme o finance na rekonstrukci porodnice,“ prohlásil s naprosto vážnou tváří pro ruská média starosta města Jevpatorija Andrej Filonov. Jestli jde jen o snahu získat dodatečné finance z rozpočtu či starosta města opravdu prováděl „důkladnou analýzu“ chování obyvatelstva během výpadku elektřiny, není jasné, ale pro své spoluobčany měl jen slova chvály: „Molodci! Neztrácíte čas. Prezident jasně řekl, že je třeba zdvojnásobit populaci.“Porodnost se rozhodla podpořit i prokurátorka Natalia Poklonskaja (35), která se stala „sexsymbolem“ pro mnohé internetové obdivovatele. V Japonsku jí dokonce věnovali komiks ve stylu manga. Poklonskaja sice na sociální síti Twitter podpořila porodnost, ale zároveň si rýpla do Ukrajinců: „Rodinám na Krymu, kterým se narodí druhé dítě, dá vláda mateřský příspěvek ve výši 470 tisíc rublů (zhruba 173 tisíc Kč). A vy jste byli na Majdanu!“

Krymský poloostrov se v minulých dnech ocitl prakticky bez elektřiny poté, co radikálové na Ukrajině zničili sloupy dálkového vedení. Původně byli obyvatelé Krymu odkázáni více méně jen na dieselové generátory, ale ve středu dorazil na poloostrov ruský prezident Vladimir Putin (63) a spustil první linii elektrického vedení z Ruska. Moskva též staví tzv. energetický most, který má zajistit Krymu energetickou nezávislost.

rodrigues ( 4. prosince 2015 16:09 )

Toto je cesta...rodina je základ státu. Podpořte rodiny (přizpůsobivé a perspektivní) a nemusíte záplatovat chybějící populaci náplavou odpadu.

Zobrazit celou diskusi