Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zločinný kněz vedl gang: Společně vykrádali polské kostely

Katolický kněz vedl v Polsku gang vykradačů kostelů.
Katolický kněz vedl v Polsku gang vykradačů kostelů.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: bop - 
29. listopadu 2015
08:46

Policie v polské Lodži dopadla nevšední gang. Čtyřčlennou organizovanou skupinu neměl pod palcem nikdo jiný než katolický kněz! M. Z. (41) se svými kumpány vykrádal kostely a fary po celém Polsku.

Katolický kněz M. Z. z Bydhoště rozhodně mezi svaté nepatří. „Předběžné vyšetřování ukázalo, že M. Z. přesně věděl, kdy a kde jeho kolegové kněží budou, protože je obvykle krátce před vyloupením navštívil. Většinou se od nich dozvěděl i podrobnosti o bezpečnostním systému, který dokázal vždy vypnout,“ uvedl v sobotu deník Fakt s odvoláním na mluvčího lodžské prokuratury.

Zločinný gang úřadoval ve Varšavě, Štětíně, Radomi a Lodži a dalších menších městech. Policistům se naštěstí podařilo zabavit alespoň část z ukradených předmětů, a dokonce se u kněze kriminálníka našel i seznam s fotografiemi dalších míst, která si s gangem vyhlédli.

Zlodějský gang ale mohl úřadovat i v Česku. „Šéf gangu, který vozil zloděje na noční loupeže vlastním autem, měl původně působit jako duchovní v jedné z českých far na Plzeňsku. Nechtěl tam však pracovat a vrátil se do Polska, kde se dal na šikmou plochu,“ informoval Fakt.

 

 

 

pmst ( 1. prosince 2015 07:30 )

my známe Poláky ze Starého Brna

Zobrazit celou diskusi