Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sledujme 11 500 extremistů pomocí elektronických náramků, navrhuje Sarkozy

Autor: sou - 
16. listopadu 2015
21:52

Elektronické náramky, vyhnání extremistických imámů z Francie a drastické posílení bezpečnostní politiky. To jsou sliby Nicolase Sarkozyho, se kterými má velkou šanci na úspěch v prezidentských volbách v roce 2017. Obzvlášť ve světle pátečních teroristických útoků v Paříži. Všichni mladí Francouzi, kteří jsou nyní mezi Irákem a Sýrií, by měli být po návratu uvězněni. Vyloučí se podle něj to, aby se z nich stali džihádisté.

Momentálně jeden z nejsilnějších kandidátů prezidentských voleb v roce 2017 Nicolas Sarkozy chce sledovat 11 500 lidí z francouzského extremistického seznamu. Podle Le Figaro po pátečních teroristických útocích v Paříži uvedl, že chce podezřelé „umístit do domácího vězení nebo do domácího vězení s elektronickým náramkem“. Podle něj současná bezpečnostní situace potřebuje změny.

Elektronické náramky dokážou určit nejen polohu člověka pomocí GPS lokátoru, ale také zdravotní stav dotyčného. Momentálně se už používají nejen při sledování vězňů v domácím vězení nebo u starších lidí, kteří trpí demencí.

„Všichni džihádisté skončí ve vězení“

Šéf francouzských konzervativců navíc slíbil, že vyžene všechny muslimské imámy, kteří v mešitách kážou salafistickou propagandu, jež podněcuje nenávist. Dále pak chce drasticky posílit vnitřní bezpečnostní politiku v návaznosti na zvěrstva, která stála život nejméně 129 lidí.

„520 mladých Francouzů je momentálně mezi Sýrií a Irákem. Po tom, co se vrátí, by měli být všichni zatčeni a umístěni do vězení,“ uvedl Sarkozy.

Nynější francouzský prezident François Hollande se kromě Sarkozyho setkal i se stále populárnější krajně pravicovou vůdkyní Marine Le Penovou. Ta po útocích zkritizovala francouzskou imigrační politiku. „Tím rozšířením migrantů do měst a vesnic tady panuje strach z toho, že teroristé získají výhodu nad tímto tokem populace a srazí nás,“ uvedla Le Penová.

Odplata za Paříž

Prezident Hollande schválil sérii protiútoků na město Rakka na východě Sýrie. Letecké údery zasáhly velitelské středisko, náborové středisko džihádistů, sklad zbraní a výcvikový tábor. Francie tak dala po pátečním masakru v Paříži jasně najevo, že teroristům ustupovat nebude. Syrský prezident Bašár Asad v neděli atentáty v Paříži odsoudil. Vina ale prý padá také na Francii a její politiku, která umožňuje šíření terorismu, uvedl.

V Paříži hlídkují vojáci se samopaly a ozbrojení policisté:

prycsnima ( 17. listopadu 2015 00:18 )

VSECHNO JENOM PLANY TLACHY NESCHOPNYCH POLITIKU.NAPRED SEM TEN KSYNDL NATAHAJI A PAK SI NA TOM STAVI KARIERU.HOVADA ,VSICHNI.

Zobrazit celou diskusi