Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Viděla jsem, jak tátovi uřízli hlavu na Instagramu, pláče dcera oběti džihádisty Johna

Autor: shp - 
13. listopadu 2015
15:41

Do Sýrie odjel britský taxikář Alan Henning (†47) z jednoho jediného důvod – aby ve válkou zmítané zemi pomáhal jako humanitární pracovník. Jeho dobrosrdečnost ho stála život. Předtím, než ho popravil džihádista John, ho ISIS držel 10 měsíců v zajetí. Celou tu dobu jeho dcera Lucy doufala, že bude propuštěn a že svého tátu znovu obejme. Jednoho dne se ale přihlásila na Instagram a uviděla, jak jeho uříznutá hlava leží položená na jeho zakrváceném těle.

Lucy se po smrti svého otce cítí pořád prázdná a neuplyne den, co by na něj nemyslela. Nyní však přeci jenom může spát o něco klidněji. Vrah jejího rodiče, Mohammed Emwazi alias džihádista John byl zabit při útoku amerického dronu. Tátu to ale Lucy nevrátí.

Pamatuji si, jak jsme pár dní neměli žádné zprávy, mysleli jsme si, že žádné novinky znamená, že to vypadá dobře. Mysleli jsme si, že by ho mohli nakonec pustit, řekla Lucy v pořadu The Jeremy Kyle Show. Jenže naděje se ukázaly jako liché.

Potom si pamatuji, jak jsem ležela na posteli, projížděla Instagram a viděla tu poslední fotku. Tu poslední fotku po popravě,“ dodala zkroušeně. S tím, jak brutálně zemřel, se stále snaží srovnat. „Snažím se na to nemyslet. Cítím se pořád tak prázdně, uzavřela smutně Lucy.

Džihádista John byl podle syrské opozice a zdroje z amerického ministerstva obrany zabit s 99% jistotou. Útok dronu byl tak silný, že se hrdlořez při něm vypařil. ISIS a jeho vedení tak podle všeho utrpěly velkou ránu.

jiri.k ( 13. listopadu 2015 19:49 )

Nedivím se její prázdnotě. Divím se, že když se dozvěděla, že je to londýňan anwazi, že tam žije jeho rodina, nezorganizovala uříznutí hlavy jeho matce a její následné zaslání balíkem do Rakká.

agent ( 13. listopadu 2015 19:49 )

Bin Ládin hozen do moře, tenhle se vypařil...asi nás mají za stádo ho-vad, což vlastně mají pravdu.

vrahrychtar ( 13. listopadu 2015 17:49 )

vyparil se?? tak to o nem jeste uslysime..

valduk ( 13. listopadu 2015 17:46 )

O perníkový chaloupce je ten článek nahoře, blbe ...

mord ( 13. listopadu 2015 17:29 )

a ted tu o Pernikove chaloupce ty hloupy rusky trole

Zobrazit celou diskusi