Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zkáza ruského letadla: Rozvědka už má podezřelého! Kdo je džihádista, který umístil bombu?

Autor: lm, ČTK - 
10. listopadu 2015
12:56

Celý svět se ptá, kdo může za zkázu ruského letadla, které se zřítilo na Sinajský poloostrov. Poslední informace naznačují, že rozkaz umístit bombu do letadla vydal vůdce sinajských islamistů Abú Usáma al-Masrí (42). Kdo je tento nebezpečný šílenec, který vydal 224 civilistům rozsudek smrti?

Abú Usáma al-Masrí vystudoval islámské vědy na univerzitě al-Azhar v Káhiře a poté se živil dovozem oblečení. Ačkoliv žil dlouhá léta v nábožensky umírněné oblasti, Masrí se zradikalizoval a po vojenském převratu v roce 2013, při němž byl svržen prezident Muhammad Mursí a islamisté začali být zatýkáni, utekl s asi dvacítkou spojenců do Sýrie.

Masrí v Sýrii začal sbírat zkušenosti a zapojil se do bojů v probíhající občanské válce. Tehdy si ho vyhlédl Islámský stát, který ho zasvětil do plánů na vytvoření chalífátu, který bude sdružovat všechny muslimy. Masrí a jeho bojovníci byli plány uchváceni a přísahali mu věrnost. Poté se se skupinou Wilayat Sinai, dříve známou také jako Ansar Bayt al-Maqdis, vrátili na Sinajský poloostrov, kde v současnosti operují. Masrí je též znám tím, že úzkostlivě střeží svou podobiznu a ve videích si nechává maskovat obličej.

Podle západních zpravodajců je právě Abú Usáma al-Masrí hlavním podezřelým z útoku na ruské letadlo s 224 lidmi na palubě, které se 31. října zřítilo nad severem Sinajského poloostrova.

Islámští radikálové se chlubili sestřelením ruského letadla

Letadlo spadlo necelou půl hodinu po startu z Šarm aš-Šajchu. Rusko i Egypt zatím odmítaly spekulovat o příčinách katastrofy, ale britští a američtí představitelé se domnívají, že mohlo jít o teroristický útok, při kterém explodovala bomba umístěná v zavazadlovém prostoru. Vyšetřovatelé pádu ruského letadla v Egyptě jsou si prý „na 90 procent“ jisti, že zvuk, který je slyšet v poslední vteřině záznamu z černých skříněk, je exploze způsobená bombou.

V rozhovorech mezi vůdci Islámského státu v syrském Rakka a osobami na Sinajském poloostrově, které zachytily tajné služby, se radikálové chlubí sestřelením ruského letadla v Egyptě. „Jasně slavili,“ okomentoval rozhovor americký zdroj. V komunikaci se prý odposlechnuté osoby chlubily tím, že se jim podařilo zapříčinit pád letadla, a rovněž vykládaly, jak to udělaly, uvedla americká televize NBC bez bližších podrobností.

alex0800 ( 11. listopadu 2015 14:12 )

A Ti dva agenti CIA, kteří se už nacházejí na území RF, neboť je SPECNAZ odvezl a budou hnáni k odpovědnosti za útok na letadlo a smrt mnoha lidí?? . To samozřejmě nemohli presstituti dopustit, že by lid četl pravdu a všechny kolonie USA by se dozvěděli, že za vraždou civilistů opět, jako vždy, stojí USA a jejich tajné služby kooperující s teroristy, se kterými údajně bojují.. A tak se opět objevuje džihádista, jako v případě 9/11, kde si dokonce sebou vzal svůj skutečný pas a ten přežil několik hodin v hořících dvojčatech bez poškození . . Ovšem již nikdo neřeší, že USA po lhaní o tom, jak bojují s IS, nakonec tento vyzbrojují, aby nebyl tento projekt USA na likvidaci Evropy zničen a NEUSTAL PŘÍVAL UPRCHLÍKŮ DO EVROPY.. Tedy projekt Trojský koník z USA do Evropy stále pokračuje a vede se mu velmi dobře.. Tedy až na fakt, že se občas dostanou na stranu dobra oni agenti CIA pomáhající teroristům a budou hnáni k zodpovědnosti namísto své zkrachovalé kolonizační (ne)mocnosti USA.. Ta bude hnána k zodpovědnosti hned poté, co bude stvořen SKUTEČNÝ MEZINÁRODNÍ TRIBUNÁL, ŘEŠÍCÍ VŠECHNY VÁLEČNÉ ZLOČINCE, TEDY VČETNĚ VRAHŮ Z USA, IZRAELE A DALŠÍCH ZE SKUTEČNÉ OSY ZLA.. Nenajdete na světě stát, který by měl tak krásnou "výjimku" z mezinárodního trestného práva na své vlastní teroristické skutky.. Kam se hrabou nějací chlapci s IQ tykve ověnčení AK47.. . . Až si lidé konečně uvědomí, kde je skutečná pravda umírajícího luciferiánského systému vládnoucího ze zednářsko-satanistické velmoci USA, která se zbankrotovala po vlastní ose při uplácení okolních "spojenců" a válečného štváčství po celém světě v honbě za ukradením cizích surovin.. Pak začne onen věk, kdy bude vymýceno zlo a jeho skrytí agenti a bude skutečný mír na Zemi.. Jen napřed se musí ta banda nadnárodních mafiánů pokusit o svůj předem marný pokus o nastolení NWO a zničení národních států, jako se o to nyní pokoušejí v Evropě, jejich kolonizovaném "spojenci".. Málokdo si uvědomuje, že jde o počátek 3.

Zobrazit celou diskusi