Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý motorkář naboural do domu: Po třech hodinách nadýchal čtyři promile

Autor: lm - 
9. listopadu 2015
16:20

Víc štěstí než rozumu měl čtyřiatřicetiletý Jozef ze Slovenska, který si sedl na motorku namol opilý a navíc bez přilby. Ujel sotva deset metrů a nabořil do zdi. I tři hodiny po nehodě mu policisté naměřili čtyři promile.

Jozef se rozhodl, že po probdělé noci v hospodě v banskobystrickém okrese Strelníky, pojede domů na motorce. Před hospodou na stroj nasedl a vydal se na cestu. Ta ale asi po deseti metrech skončila nárazem do zdi. Zraněný motorkář zůstal po nárazu ležet na zemi vedle rozbité motorky.

Opilec si před jízdou nenasadil přilbu a přivodil si zranění hlavy, se kterým ho záchranáři museli transportovat do nemocnice. Navíc policisté zjistili, že byl před jízdou opravdu namol. „Řidič měl čtyři promile po třech hodinách," uvedla televizi JOJ mluvčí banskobystrické policie Mária Faltániová. Zároveň ale policisté přiznali, že si nejsou jistí, jak opilý ve skutečnosti byl, protože více promile jejich tester naměřit ani nemůže.

Aby toho nebylo málo, policisté zjistili, že to nebyl Jozefův první podobný prohřešek. Pod vlivem alkoholu řídil už několikrát a před rokem mu byl odebrán řidičák, protože nadýchal více než jedno promile. Protože svou poslední jízdou porušil zákaz činnosti, bude se mimo jiné zpovídat i z maření úředního rozhodnutí.

Video Opilý motorkář nadýchal tři hodiny po nehodě čtyři promile. - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi