Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Od islámu utekli ke křesťanství. Muslimové jim ze života udělali peklo

Autor: lm - 
3. října 2015
13:30

Příběh rodilého Brita Nissara Husajna je dalším z řady případů, které ukazují, že přejít k islámu je mnohem snazší než z něho vystoupit. Husajn v roce 1996 konvertoval ke křesťanství a od té doby mu britští muslimové dělají ze života peklo.

Nissar Husajn žil se svou ženou Kubrou a šesti děti pokojně v Bradfordu na severu Anglie. V roce 1996 se rodina rozhodla konvertovat ke křesťanství. Jenže to ještě netušili, co tím rozpoutají. Se svým hrůzným příběhem se svěřili britskému portálu DailyMail.

Když se rozkřiklo, že rodina zavrhla islám, jejich muslimští sousedé jim začali nadávat do "rouhačů". Rodina brzy získala nálepku "odpadlíků od víry", za což by jim v některých islámských zemích hrozila dokonce smrt. Jejich sousedé je začali napadat na ulici, házet jim vajíčka do oken a několikrát jim rozbili okna u aut. Rodina v obavě o svůj život omezila vycházky na minimum a doslova se stali vězni ve vlastním bytě. "Naše životy byly zničeny a to by se ve Velké Británii stát nemělo. Vždyť přeci žijeme ve svobodné a demokratické společnosti," stěžuje si pan Husajn.

Rodině nepomohlo ani to, že se přestěhovali do jiné části městečka. Když pan Husajn vystoupil v televizi, aby povyprávěl svůj příběh o špatném chování muslimů ke konvertitům, začaly útoky znovu.

Situace brzy dolehla i na děti. "Přátelé mi řekli, že jejich rodiče si nepřejí, aby se s námi bavili, protože jsme konvertité," přiznává smutně nejmladší dcera Leena (14). Letos v březnu konflikt vygradoval tak, že pan Husajn musel přispěchat na pomoc své ženě, které vyhrožoval jiný muž.

Přivolaní policisté násilníka sice zadrželi, ale po dvanácti hodinách ho propustili bez obvinění. Rodina je přístupem policistů dlouhodobě zklamaná. I přes opakované urgence totiž strážníci odmítají útoky proti nim šetřit jako zločiny z náboženské nesnášenlivosti. Rodina se nyní podle svých slov hodlá odstěhovat do "bílé části" Anglie, aby měla konečně klid.