Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Vzkaz detektiva O’Sullivana Krejčířovi: Zabiju ho!

Autor: so - 
29. září 2015
20:40

Tady už jde do tuhého! Policii v JAR se podařilo už počtvrté překazit Radovanu Krejčířovi (46) útěk z vězení a vyšetřovatel Paul O’Sullivan asi ztratil nervy: „Jestli někdy uteče, do 24 hodin ho sám zabiju!“

Byl to právě O'Sullivan, který pomohl policii v sobotu rozkrýt poslední Krejčířův pokus o útěk z pretorijského vězení Zonderwater.

Ve zločincově cele našli – ukryté v rotopedu – 9mm pistoli, náboje, paralyzér, pepřový sprej, nůž, šroubovák, čtyři mobily a šest SIM karet k nim a další zakázané věci. Krejčířsi chtěl cestu z vězení třeba i prostřílet, k čemuž mu měli dopomoci podplacení strážci a někteří spoluvězni.

Před vraty káznice na něj měly čekaly limuzíny a o kousek dál i vrtulník k odletu ze země. K akci mělo dojít ve chvíli, kdy měli Krejčíře převážet k dalšímu soudu. A O'Sullivan, jenž byl nedávno v Praze na premiéře nového českého filmu Gangster Ka inspirovaného osudy jeho letitého »nepřítele«, začal běsnit.

Říká, že Čech musí zemřít, jen tak bude on před ním ochráněn. „Pokud věřím, že je můj život ohrožen, jestliže několikrát veřejně vyhrožoval, že mě zabije, mám plné právo zabít já jeho. Říká se tomu ospravedlněné zabití,“ řekl vyšetřovatel jihoafrickému deníku The Star.

Podle mnohých ale zašel příliš daleko: „To se rozhodně plete. Jeho život by musel být v bezprostředním ohrožení, aby měl právo střílet. Muselo by jít o zřejmou sebeobranu,“ vmetl mu právník Cliff Alexander.

Vedle již zmiňovaných propriet k útěku našli v cele českého gangstera i jeho ručně psaný deník. „Jestli je na Krejčířovi něco dobrého, pak to, že si všechno píše,“ prohlásil ironicky mluvčí jihoafrické policie Solomon Makgale. Zápisky prý policii pomohou jak s vyšetřováním plánu na jeho útěk, tak možná i se staršími kauzami.

Prohlášení Paula O'Sullivana

„Tímto oznamuji svůj úmysl zastřelit Radovana Krejčíře při první příležitosti, pakliže se mu podaří uprchnout z vězení. Je zřejmé, že životy poctivých Jihoafričanů, jako jsem já, jsou vinou institucionalizované korupce dál v ohrožení. On se mě pokusil zabít přinejmenším osmkrát. Proč bych měl sedět a dnem a nocí čekat na příchod jeho vrahů? Proč nemohu podniknout kroky k definitivnímu odstranění toho zla, když už to nedokážou naše zkorumpované úřady? Korupce sahá až na vrchol policie, vlády a vězeňské služby. Proto beru věci do svých rukou. Použiji všechny své dovednosti a zdroje, abych zajistil, že Krejčíř bude do 24 hodin od příštího útěku mrtev.“

 

vi3ol ( 30. září 2015 12:40 )

Je, ale co s Krej. maminkou?? Taky ?..

kapturek ( 30. září 2015 08:13 )

par takovych O'’Sullivanu bychom potrebovali i u nas je to frajer

Zobrazit celou diskusi