Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muže zbili tak, že ztratil paměť: Po 11 letech zjistil, kdo skutečně je

Benjamin Kyle už konečně ví, kdo ve skutečnosti je.
Benjamin Kyle už konečně ví, kdo ve skutečnosti je.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
18. září 2015
13:09

V roce 2004 dostal tento muž takovou nakládačku, že po ní skončil s kompletní ztrátou paměti. Rozhodl se, že si bude říkat Benjamin Kyle (přibližně 67), protože ho s vážnými poraněními našli v odpadkovém kontejneru restaurace Burger King, z níž si vzal iniciály. Nyní po 11 letech konečně Benjamin zjistil své pravé jméno. Veřejnosti ho ale říct ještě nechce.

Když v srpnu před 11 lety našli Benjamina v kontejneru v americkém Savannah, byl zbitý jako pes a spálený od slunce. Když se poté probral v nemocnici, nevěděl, kdo je, ani kdo ho zbil. Lékaři zjistili, že trpí vážnou ztrátou paměti způsobenou zraněním.

Kyle se přestěhoval do Jackonsville na Floridě a začal pátrat po své rodině. Marně. Po letech marné snahy se obrátil na genealogy. Ti nyní po více než dva a půl roku trvající práci konečně hlásí úspěch.

Pomocí vzorků DNA, které porovnávaly s databázemi v USA, byli schopni určit Kylovo pravé jméno, datum narození, stát, v němž se narodil, a dokonce náboženství jeho biologické rodiny.

Kyle pochází z Indiany, ale svou identitu odhalit ještě nechce, protože se chystá setkat se s rodinou. „Evidentně mě neviděli od roku 1976, když jsem opustil Indianu. Samozřejmě jsme od té doby spolu nekomunikovali. Myslí si, že jsem mrtvý,“ vysvětlil Kyle. Ze setkání má obavy…

Zobrazit celou diskusi