Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusům unikla tajná zpráva: Na Ukrajině padly 2000 Putinových vojáků

Hroby neznámých padlých vojáků na Ukrajině.
Hroby neznámých padlých vojáků na Ukrajině.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
26. srpna 2015
14:58

Prezident Vladimir Putin jasně nařídil, že ztráty na životech během »období míru« budou státním tajemstvím. Redaktoři ruského webu Dělovaja žizň se tak nyní třesou strachy, aby náhodou záhadně nezmizeli. Podařil se jim totiž omyl, který jim v jejich vlasti zadělal na pořádné problémy. Nedopatřením totiž zveřejnili údaje o lidských ztrátách a raněných na Ukrajině, kam oficiálně Rusko nikdy žádné vojáky nevyslalo.

Ekonomický web Dělovaja žizň zveřejnil čísla v materiálu o zvýšení platů vojáků v roce 2015. Jenže nedopatřením jeho redaktoři zapomněli smazat údaje o ztrátách a zraněných při bojích na východě Ukrajiny.

K 1. únoru 2015 se celkem zaplatilo odškodné rodinám více než 2000 padlých vojáků a 3200 vážně zraněným vojákům, kteří byli uznáni jako invalidé,“ napsal web Dělovaja žizň. Záhy tuto informaci smazal, ale to již bylo pozdě.

Údaje už se začaly šířit internetem a mezi prvními o nich informoval ukrajinský web Novyj region a později i americký Forbes. Rodiny padlých vojáků podle nich dostaly odškodné v přepočtu milion, zranění pak obdrželi 500 tisíc.

Přitom matky, které zveřejní údaje o svých padlých synech na Ukrajině, jsou označeny za nepřátelské agentky cizích států a hrozí jim perzekuce i odebrání důchodu. Boris Němcov, protiputinovský aktivista, byl zabit těsně před tím, než nasbíral údaje o ruských vojácích padlých na Ukrajině.

marais ( 26. srpna 2015 19:35 )

o Ukrajině se už málo mluví a proto znovu Porošenkovy prapory obnovily odstřelování měst na Donbasu a vypouští informace o ruských ztrátách ! Proč Porošenko dávno neukončil boje dle viz Minských dohod, které prosazovalo Rusko ? K čemu ta občanská válka?

marais ( 26. srpna 2015 19:26 )

Na DONBASU žijí miliony Rusů, že tam padlo 2 tisíce Rusů se nelze divit! Hlavně, že má Porošenko Donbas pod dělostřeleckou kontrolou !!!!!!!!

anka ( 26. srpna 2015 19:10 )

kdo podporuje dobrovolniky zbranemi????

d.kresohlav ( 26. srpna 2015 18:14 )

ha há přesně tak sores!!!!! U Puťky to budou kouličky.

eliska963852 ( 26. srpna 2015 17:23 )

Puťkovi ta hybridní válka musí lézt do peněz, zvláště, když kýžený výsledek je v nedohlednu. Rusáci už pomlu nemají co žrát, dokonce si už ani nepřeperou spodky.

Zobrazit celou diskusi