Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pětiletá dívenka vyšplhala 12 metrů po útesu, aby po havárii zachránila mámu a brášku

Autor: shp - 
3. srpna 2015
14:41

Je jí teprve pět let, ale odvahy má více než většina dospělých. Bosá Lexi Shymanski se vystrašená a zraněná vyšplhala na více než dvanáctimetrovou skálu, kde sehnala pomoc pro svou maminku v bezvědomí a zraněného, plačícího bratříčka. Jejich auto se totiž zřítilo ze srázu…

Angela Shymanski jela nedaleko kanadského Calgary s Lexi a jejím desetitýdenním bratříčkem ve voze. Najednou ale upadla do mikrospánku a s vozem sjela z vysokého útesu, narazila do stromu a skončila v říčce.

Matka skončila s několika zlomenými zádovými kostmi v bezvědomí, plačící bráška Peter utrpěl krvácení do mozku. Hrálo se o každou sekundu. Lexi utrpěla několik menších škrábanců, ale zůstala při vědomí.

Jako zázrakem se dostala ze zamčené dětské sedačky a vyšplhala na 12 metrů vysoký útes, ze kterého sjeli. A to bez bot, které při autonehodě ztratila. Když se všemi silami vyšplhala nahoru, měla velké štěstí.

První člověk, na kterého narazila, byl zdravotník, který moc dobře věděl, že se se zraněnou maminkou nesmí hýbat. Kdyby tak někdo udělal, žena mohla nadosmrti ochrnout. Štěstí měli opravdu obrovské, nabourané auto totiž nebylo z útesu vůbec vidět.

Z Lexi je nyní hrdinka, které vděčí její maminka i bráška za život. „Je to šílené, protože člověk v nemocnici nám řekl, že zdravotníci a hasiči museli z útesu sešplhat na lanech a Lexi po něm vylezla bez bot,“ prohlásila stále zraněná maminka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi