Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Stařena vražedkyně si oběti zapisovala do deníku, okultistka zabíjela od 90. let

Autor: mb - 
30. července 2015
19:18

Ruskem otřásá šokující případ, který spíše připomíná divoký scénář nejnovějšího hollywoodského hororu. Důchodkyně z Petersburgu zavraždila od konce 90. let nejméně deset lidí, bestiální vraždy si zapisovala do deníčku ve třech jazycích. Při tom se věnovala esoterice a magii. Spravedlnost si ji ale našla...

27. července našli strážci pořádku na jedné petrohradské ulici bezhlavé tělo ženy, které bylo zabaleno do sprchového závěsu. Kamerový záznam pak odhalil stařenu v nepromokavém plášti. Netrvalo dlouhou a policie pak zazvonila u bytu podezřelé, ta se okamžitě ke všemu přiznala.

Vraždila, pak čtvrtila

Během vyšetřování vyšlo najevo, že oběť i vražedkyně spolu žily v jednom bytě. Tamara Samsonova (68) otrávila svou kamarádku Valentinu Ulanovu (†79), protože už „ji začala štvát“. Tělo pak doma rozčtvrtila na kousky… Sousedé uvedli, že v poslední době z bytu opravdu často slyšeli hádky. Jenže během prohlídky bytu vyšlo najevo, že se nejedná o jedinou oběť šílené důchodkyně.

Trojjazyčný deník

Policie totiž našla deník psaný ve třech jazycích – rusky, anglicky a německy, ve kterém stařena podrobně popisuje další vraždy. Vedle deníku též našla esoterickou knihu zabývající se magií. Vyšetřovatelé se zatím přiklánějí k názoru, že se jedná opravdu o popis vražd a ne fantazii.

V deníku se totiž podrobně popisuje vražda muže z roku 2003, která zůstala nevyřešena. Muž měl specifické tetování, které stařena v deníku popisuje. Vedle těla tehdy našli policisté několik stránek z knihy o „magii“.

Sériová vražedkyně

Z deníku též vyplývá, že svou první vraždu spáchala na konci 90. let a v roce 2005 zavraždila i svého manžela. Tehdy nahlásila na policejní stanici jeho zmizení a sehrála při tom srdceryvné divadlo…

Chladnokrevná bestie

Vraždící psychopatka si zrůdné činy důkladně plánovala. I tentokrát se pojistila, ale přepočítala se. Pár hodin před tím, než začala vynášet kusy těla z bytu, odpojila kameru a doufala, že ji několik dní správa domu neopraví. Jenže se spletla, kameru opravili během pár hodin a na snímcích je tak vidět, jak čile vynáší lidské ostatky z domu na ulici.

Lidé nechápou

Sousedé jsou v šoku, vůbec nechápou, jak mohla křehce působící důchodkyně něco takového provést. „Stěží nakrájím maso svému psovi. Jak mohla rozčtvrtit a rozřezat lidské tělo? Ta žena musí mít obrovskou sílu,“ diví se jedna ze sousedek, která si nepřála být jmenována.

Stařena schizofrenička?

Vražedkyni se dostalo výborného vzdělání, kdysi studovala filologii (jazykověda, pozn. red.) na jedné z nejprestižnějších univerzit Ruska – MGU (Moskevská státní univerzita). Jenže během let byla několikrát hospitalizována na různých psychiatrických klinikách, ale po čase byla vždy propuštěna…

Bizarní chování

U soudu se chovala důchodkyně, sériová vražedkyně bizarně. Chvílemi vinu svalovala na sousedku, chvílemi o sobě mluvila ve třetí osobě. „To ona zabila muže z bytu č. 266, taky zabila chlapa z bytu 265, dala mu cosi vypít…Bylo mu teprve 40 let. Takhle se ona chová! Je to nelidská, zvířecí krutost. Všechno, co ona dělá je geniální a nikdo to nedokáže zopakovat,“ prohlásila u soudu, ale v koutcích úst ji na vteřinu probleskl potměšilý úsměv.

Trestu se ale zřejmě nebojí. „Chystala jsem se na tento soud již desítky let. Všechno přiznávám. Nevím, jak dál žít. Touhle vraždou jsem vše završila. Jsem vinna a zasloužím si trest,“ prohlásila Samsonova u soudu. Kam ale schovala hlavu své mrtvé kamarádky už ale neprozradila…

prycsnima ( 31. července 2015 00:28 )

ca 600.-Euro obdrzi imigranti z balkanu kdyz se zreknou asylu a odtahnou zpet.to je dobry vydelek za vylet do baden - würtemberska.to az se rozkeca tak se nemecky pracujici lid zedre aby to nemecko financne zvladlo. precteno v Der Spiegel 30.7.2015

ladybug ( 30. července 2015 23:36 )

Proč není diskuse u článku o běžencích? Protože nikdo nechce pořád číst ty rasistické kecy.

buban ( 30. července 2015 21:40 )

Diskuze je u článků, které jsou životně důležité pro nás, obyvatele Česka-můžete si podiskutovat např. pod nekonečnou ságou o Rychtáři a spol.

y1xcvbnm ( 30. července 2015 20:22 )

 u této nezajímavé informace diskuse je a u uprchlíků chybí. Nerozuimí tomu někdo ???? Kdy diskuse je a kdy není????

Zobrazit celou diskusi