Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslední večeře islamistů: 45 džihádistů se otrávilo při slavnostní hostině

Autor: mb - 
10. července 2015
05:20

Muslimové po celém světě nyní slaví svátek ramadán, během dne mají zakázáno jíst i pít. Večer naopak stůl pokrývají nejrůznějšími lahůdkami a zvou na večeři přátele. Pro zabijáky z Islámského státu se však jedna taková slavnostní večeře stala poslední – zemřeli na otravu!

„Hostiny se účastnilo 145 bojovníků islámského státu. Pro 100 z nich vše dopadlo dobře, zbytek umřel,“ oznámil médiím zdroj z Demokratické strany Kurdistánu. Událost se stala v iráckém Mosulu, není však jasné, zdali bylo jídlo kýmsi otráveno, nebo šlo o otravu zkaženým jídlem.

Místní odboj?

Demokratická strana Kurdistánu se domnívá, že jídlo mohl otrávit někdo z místních obyvatel, který musí snášet krutovládu Islámského státu. Nelze ale vyloučit, že šlo o speciální operaci odpůrců islamistů. Podobný případ se totiž stal i v roce 2014 v Sýrii, kdy po slavnostní hostině zemřelo několik desítek džihádistů. Za záškodnickou akcí stál tehdy agent tajné služby syrského prezidenta Bašára al-Asáda (49).

Sobečtí islamisté

Zatímco si džihádisté dopřávají jen to nejlepší, místní obyvatelstvo strádá. Výjimkou nejsou scény, kdy děti čekají ve frontě na vodu a kus chleba. Kromě ekonomického strádání navíc musejí obyvatelé snášet nemilosrdný bič islamistů. Světem nedávno otřáslo video, kdy otec vede na popravu svou vlastní dceru. Zatímco dívka prosí o odpuštění, její nohy a ruce jsou svázány a je ukamenována k smrti…

 

mikade ( 10. července 2015 17:04 )

 a poslall DeBeer, Sobotka, Holobrádek, Hovnanec jménem vlády a všeho lidu kondolenci ?? Bylo by to takové lidsky vstřícné gesto .....

alff ( 10. července 2015 14:45 )

alff ( 10. července 2015 14:42 )

stanislavhahn ( 10. července 2015 13:56 )

Pozvěte je sem a uvařte jím houbovou z muchomůrky zelené a bude klid...

milosuvadvokat ( 10. července 2015 13:05 )

nasi novi bratia, to jsme si meli nechat slovaky, klaus je debil

Zobrazit celou diskusi