Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rejžková chce soud s Petrem Kramným jen prodlužovat, tvrdí Slámová

Autor: dce - 
17. prosince 2015
17:12

Čtvrteční jednání u soudu s Petrem Kramným probíhalo v poklidu a uvolněné atmosféře. Jediný, kdo se opět křečovitě vzpíral, byla obhájkyně Jana Rejžková. Nejprve žádala o odročení kvůli pozdnímu dodání posudku, pak žádala o možnost vyjádření svých znalců k reviznímu posudku. Soudkyně se s ní už ale nezdržovala a vše zamítla, což se Rejžkové samozřejmě nelíbilo. 

Osmnáctý den u soudu s Petrem Kramným začínal nejistě – do poslední minuty nebylo jisté, zda se výslech znalců, kteří zpracovávali revizní posudek, bude konat! Posudek totiž dorazil ke stranám a soudkyni teprve nedávno – konkrétně 14. 12. ve večerních hodinách. 

Obhájkyně Petra Kramného Jana Rejžková hned druhý den odeslala žádost o odročení jednání, kvůli nedostatku času potřebného k prostudování posudku. „Znalecký posudek má sice 317 stran, avšak za situace, kdy 306 stran je pouze nálezová část, která obsahuje toliko zkopírované stáhnuté důkazy, výpovědi, zprávy, a vyjádření a rozbor a závěr má toliko 9 stran! A navíc jsou tam z toho ještě dvě strany fotodokumentace,“ uvedla hned na úvod soudu Gilová.

„Samotný závěr znaleckého ústavu nebyl natolik rozsáhlý, aby bylo nutné hlavní líčení odročit za účelem studia revizního znaleckého posudku,“ uvedl mluvčí krajského soudu v Ostravě.

Ačkoliv Rejžková měla asi problém seznámit se s devíti stranami posudku, stihla si zajistit jednu z citovaných zahraničních publikací! „Ve svém posudku ‚předmětné ložisko nemohlo vzniknout delší dobu před smrtí právě proto, že nevykazuje buněčnou reakci‘, a končí to odkazem na zahraniční literaturu. Já jsem si tuto knihu opatřila a tam je k tomu tato fotografie,“ prohlásila obhájkyně.

Knihu navíc pročetla a okopírovala z ní citovanou stránku. Nakonec se vyjádřila, že si kvůli posudku musela knih koupit hned několik. Navíc měla k prostudování posudku celé dva dny, stejně jako všichni ostatní.

Rejžková podle všeho navrhovala i dodatky k posudku znalců Matlacha a Fargaše a zároveň žádala i o možnost jejich dodatečné výpovědi, kterou by se vyjádřili k nálezům revizních znalců. Obojí soudkyně zamítla, stejně jako opakovanou žádost o předvolání egyptského právníka Bashiera, který letos do TV Nova poslal fotky těl Moniky a Klárky.

To Rejžková kvitovala naštvaným výrokem: „Trvám si na požadavku na výslech znalců, kteří s revizí na souhlasí a jsem toho názoru, že klient má právo, aby jeho proces byl spravedlivý.“ Soudkyně Gilová ji ale rychle umlčela: „Proces je spravedlivý, i když soud odůvodněně něco zamítne!“ ukončila debatu Gilová.

„Z průběhu celého hlavního líčení je zřejmé, že argumenty předkládané obhajobou jsou nedostatečné, nedůvodné a zřejmě měly sloužit pouze k prodloužení řízení, ve kterém však důkazy jsou od počátku naprosto jednoznačné,“ řekla Blesk.cz Klára Long Slámová, která obhajuje zájmy pozůstalých po Monice a Klárce.

simeonsimeonovic ( 18. prosince 2015 20:17 )

Slámová, to je teda případ, fakt ji teda nemusim, ani vidět, ani slyšet, ani číst. a její profil na fb, to je taky rachot, to jsou kydy.

mirkazam ( 18. prosince 2015 15:50 )

Režková může balit kufry ...

mirkazam ( 18. prosince 2015 15:48 )

honza54....a mezi které se řadíš ty pane chytrolíne ???

honza54.. ( 18. prosince 2015 11:24 )

tady na diskusi je zase expertů, vyšetřovatelů, psychologů

vog.ht. ( 18. prosince 2015 11:16 )

A teď děláš co?

Zobrazit celou diskusi