Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotka těl Moniky a Klárky je podvrh: Známe tajemství tohoto snímku!

Autor: et, lmk - 
24. září 2013
05:00

Od smrti Moniky (†36) a Klárky (†8), které byly otráveny v egyptské Hurghadě, uteklo už 56 dní. Emoce nyní rozvířil článek egyptského internetového deníku s fotkami dvou mrtvých těl. Začal kolovat i v Česku a mnoho lidí si myslelo, že jde o těla Moniky a Klárky! Kde se ale fotografie vůbec vzala?

„Těla dvou Češek, matky a dcery, byla nalezena v letovisku Hurghada,“ napsal egyptský server. „Mluvčí českého ministerstva zahraničí potvrdila smrt dvou Češek. Bylo zahájeno vyšetřování,“ stojí v textu a ten dále zmiňuje, že zprávu o smrti přinesla i Česká televize.

Měl to být snad žert? Pod obrázkem v arabštině stojí »Archivní foto«. Nedorozumění tak způsobil spíše hlad po informacích. Jenže kde fotku Egypťané našli?

Je to divadlo

Obrázek starý již devět let vznikl během soustředění londýnské divadelní školy ve velšském konferenčním centru Caer Llan. „Vždyť je jasné, že podlaha, na které těla leží, je úplně jiná než v našem pokoji. A to druhé není ani dítě,“ divil se Petr lidem, co se nechali obrázkem zmást.

Stojí vůbec česká ambasáda za Petrem K.? Bez léků a bez pomoci!

Skoro dva měsíce psychického pekla! Petr K. trpí v Egyptě ztrátou manželky a dcery, řešení případu je ale stále v nedohlednu. Aby toho nebylo málo, nemá své léky. Pomůže mu české velvyslanectví? Asi ne.

Zástupci ministerstva zahraničí se totiž za celou dobu nesešli s egyptskou prokuraturou, aby zjistili, co se ohledně úmrtí dvou Češek vlastně stalo. Přivezou tedy Petrovi aspoň léky?

„Egyptské lékárny jsou dobře zásobené. Peníze na lék lze poslat například hotovostním převodem,“ sdělila Blesku mluvčí ministerstva Johana Grohová. „Jenže léky mám předepsané od lékaře. Přece nemůžu brát jen tak něco,“ reagoval na tuto odpověď Petr K.

klidek.pianko ( 25. září 2013 00:41 )

Taktéž

hopsicek ( 25. září 2013 00:39 )

Dobrou noc

klidek.pianko ( 25. září 2013 00:25 )

Tak, dojel film, co ty? Já si dnes dala závazek dospat resty

klidek.pianko ( 25. září 2013 00:18 )

ne chce to, dovča kloudná nebyla

hopsicek ( 25. září 2013 00:06 )

jeď,to bude dobrý

Zobrazit celou diskusi