Gastronomický server Taste Atlas zveřejnil žebříček nejoblíbenějších českých potravin podle turistů. Na seznam se dostal například tradiční lovecký salám, škvarky či olomoucké tvarůžky. První místo některé překvapí.
Turisté rozhodli: 10 nejoblíbenějších českých pochoutek! První místo překvapí

1.Křížaly
Desáté místo obsadila oblíbená svačinka z jablek. Nakrájená jablka se pomalu suší na vzduchu či dehydratují v troubě. „V závislosti na velikosti a řezu se jejich struktura liší od tenkých křupavých až po silné a žvýkavé,“ napsal server Taste Atlas.
2.Škvarky
Škvarky mají svůj původ na Balkáně, v Česku se škvarky tradičně servírují na krajíci chleba. „Tato varianta vepřových škvarků se vyrábí tepelným extrahováním tuku ze sádla. Sádlo se obvykle nakrájí na kostky a smaží se ve vlastním tuku, dokud se nerozpustí a v hrnci nezůstanou tvrdé a křupavé vepřové škvarky,“ stojí na zmíněném webu.
3.Tradiční lovecký salám
4.Pražská šunka
5.Jablka odrůdy Opál
6.Niva
7.Špekáčky
8.Uzené maso
9.Olomoucké tvarůžky
10.Tlačenka
11.Galerie








To je tedy výběr...Tohle vážně chutná turistům nejvíc... 😁?