Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bojovník Samík (†1) z Vánočního zázraku Blesku zemřel: Srdíčko to vzdalo, napsala zdrcená maminka

Autor: nec - 
15. dubna 2024
05:00

Na jedné straně obrovská mateřská láska a chuť a síla bojovat, na druhé straně krutost osudu. Příběh maminky Renaty Nentwichové a jejího syna Samuelka z Vánočního zázraku Blesku má smutný konec. Bojovník Samík, který byl od narození vážně neurologicky nemocný, v neděli 14. dubna ráno zemřel. 

Největší bolest v životě! Tu prožívá po několika měsicích boje o život svého malého syna Renata Nentwichová. Bezstarostné těhotenství se proměnilo v náročný porod. „Samík se neotočil správně a jeho hlavička byla pod tlakem, pod jakým být nemá,“ popisovala Renata Nentwichová. Samík přišel na svět 14. listopadu 2022 a vypadal, že by měl být zdravé miminko. Že je něco špatně, si máma všimla, když bylo synovi 3 a půl měsíce a Samík skončil v nemocnici. Lékaři mu mimo jiné našli na mozku hematom.

Samík svůj krátký život strávil většinou v nemocnici a prodělal několik operací hlavy. „Má zavedený V-P shunt (ventil na odvádění mozkomíšního moku), léky a strava jsou mu podávány NG sondou, nejnověji má PEG sondu. Bylo nám řečeno, že bude ležící, nevidomý, odkázaný na nás 24 hodin denně,“ uvedla před časem maminka.

Zdrcující zpráva

V neděli 14. dubna ráno napsala maminka Renata redakci Blesku zdrcující zprávu: „Malý dnes ráno zemřel i přes 45 minut oživování, nepovedlo se nahodit srdce.“ Na Facebooku Lepší život pro Samíka se rozepsala. „Ať je ti tam nahoře dobře, zlatíčko naše, milujeme tě a nikdy nezapomeneme,“ dodala.

Odchod Samuelka zasáhl celou rodinu, malou Samuelkovu sestřičku Elisabet (4) i tatínka Tomáše. K jeho smrti se dojemně vyjádřila i babička Pavla, která v příspěvku uvedla, že děkuje nemocnici a všem zaměstnancům, kteří se o Samuelka starali. „Dnes velmi smutný den pro naši rodinu, opustil nás naše hvězdička vnouček Samuel. Ať tě andělé mají rádi, jak tě máme my v našem srdci, nikdy na tě nezapomeneme,“ sdílela smutnou zprávu.  

„Bůh mi dal báječnou dceru i mámu, super člověk, jsem velice ráda, že ji mám, děkuju za to, jaká je a jak daleko jsme museli ujít a překonat nástrahy života. Obrovské poděkování patří mamince Renatce za snahu i péči, s jakou se starala, mám tě hodně ráda, ty to víš, tvá máma a babička Pavla,“ napsala hřejivá slovo na konci.

Vánoční zázrak Blesku

S Renatou redakce Blesku navázala kontakt, když se přihlásila do projektu Vánočního zázraku Blesku, který si dal za cíl pomocí Donia vybrat peníze a pomoci konkrétním rodinám, které to potřebují. Pro Samuelka se na rehabilitace, rehabilitační pomůcky, brýle a další vybralo 150 tisíc korun. Za celou redakci vyjadřujeme Renatě i celé rodině nejhlubší soustrast.

S maminkou Samíka jsem se potkali 30. listopadu 2023.

Video  Vánoční zázrak Blesku: Rozhovor s maminkou Samíka 30. listopadu 2023 v nemocnici v Ostravě  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Patronkou příběhu Samíka byla Martina Pártlová.

Video  Pártlová o Vánočním zázraku Blesku: Který příběh podpořila? 
Video se připravuje ...

Dianthos ( 16. dubna 2024 11:52 )

Pro to dítě je rozhodně lepší, že zemřelo. Co by ho čekalo za život? Jenom bolest, utrpení. Slepé tělíčko, vyživované sondou, operace. Vysílená rodina, která se ho, za každou cenu, snaží udržet na živu. Vždyť to je týrání.
Jistě, že je pro rodiče těžké, ztratit dítě. Ale co tomu, takto postiženému, děcku mohli nabídnout? Měli by být rádi, že to za ně Bůh vyřešil.

fesak2 ( 15. dubna 2024 23:39 )

to je mi líto, chudinek malej.. upřímnou soustrast

kaonkl ( 15. dubna 2024 23:02 )

Mám stejný názor. Jsou případy, kdy něco jako eutanasie by byla pro podobné pacienty vysvobozením.

MADONNA ( 15. dubna 2024 21:35 )

Upřímnou soustrast rodině 🖤

Jiří Čížek ( 15. dubna 2024 18:50 )

Rodině posílám upřímnou soustrast a přání, že existuje nebe a Samík si tam už spokojeně hraje.

Zobrazit celou diskusi