Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragické osudy kurtizán: Jednu vinili ze satanismu, druhá šokovala i zhýralou Paříž

  • Autor: mc - 
    10. 12. 2022
    05:00

    Díky ženským zbraním mělo něžné pokolení nad muži vždycky tak trošku navrch a některé dámy toho uměly řádně využít. Ať už se živily jako společnice nebo krásné špionky, dokázaly svých předností využít ve svůj prospěch. Jenže ne vždycky to pro ně skončilo dobře. Cora Pearl byla podle některých nejkrásnější kurtizánou 19. století. Svým prostopášným chováním dokázala pohoršovat i Pařížany, zvyklé na ledascos. Od smutného konce jí to ale nepomohlo.

  • 1.Mata Hari

    Margaretha Geertruida MacLeod je patrně nejznámější špionka a kurtizána v jednom. Exotická tanečnice, která okouzlila i ty nejvýše postavené armádní činitele byla ale ve skutečnosti jen zatrpklá a nespokojená ženuška z Nizozemí. Manželství a mateřství, které mělo být vrcholem jejího života pro ni bylo hořkým zklamání a skutečně šťastný život našla díky jihovýchodně asijské kultuře, kterou přijala za svou. A tak se zrodila Mata Hari. Její excentrický život ale skončil s výstřelem popravčí čety. Na celý příběh se podívejte na videu.

    Video  Krása, ambice, touha po bohatství. Život slavných kurtizán  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Athénais de Montespan

    Vláda Ludvíka XIV., známého též jako Král Slunce, zahájila„zlatý věk“ Francie. Jeho rozhazovačný život ve spojení s nikdy nekončícími válečnými konflikty ale zemi finančně zruinoval. Následky ovšem pocítili až jeho potomci, on sám si s tím starosti rozhodně nedělal. Což dokazují opulentní večírky plné kurtizán nebo celá řada vydržovaných milenek. Jednou z nich byla i Athénais de Montespan, která králi porodila sedm potomků. V roli jeho nejbližší ženy ji ale i přes její veškerou snahu nakonec vystřídala jiná dáma. Více se dozvíte z videa.

    Video  Krása, ambice, touha po bohatství. Život slavných kurtizán  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Cora Pearl

    Kousky, jaké předváděla Cora Pearl na večírcích šokovaly i Pařížany, kteří zažili kde co. Krásná Britka se v polovině 19. století nebála ukázat celé své tělo tak, jak ho Pánbůh stvořil. Byla jednou z nejznámějších a nejluxusnějších společnic, které ve francouzské metropoli existovaly a tomu také odpovídala i její klientela a ceny, které si za jejich pobavení účtovala. Přesto zemřela zapomenutá a chudá. Detaily najdete na videu.

    Video  Krása, ambice, touha po bohatství. Život slavných kurtizán  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Galerie

     

Zobrazit celou diskusi