Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Další miminko v babyboxu: Holčička odložená v Třebíči dostala jméno po zesnulé královně!

Autor: jel - 
14. září 2022
12:39

Ve středu krátce před jedenáctou hodinou někdo do třebíčského babyboxu odložil holčičku. Dostala jméno Elizabeth na počest nedávno zesnulé britské královny Alžběty II. Jde již o druhé odložené miminko během krátké doby. V pondělí byl v babyboxu v Hradci Králové nalezen chlapeček Petr.

Malá Elizabeth je již 243. novorozeně odložené do babyboxu. Holčičku ze speciální schránky vyzvedl ve středu v 10:50 dětský lékař Jaroslav Belvončík. Podle něj šlo o právě narozenou holčičku, která měla pupečník ošetřený tkaničkou, byla vykoupaná a čistě oblečená.

Elizabetha Třebíčská

Zakladatel babyboxů Ludvík Hess ji pojmenoval podle minulý týden zesnulé britské královny. „Zeptal jsem se doktora, jestli souhlasí se jménem Elizabeth, vzápětí to lékař i sestřičky odsouhlasili. Tedy na počest královny Elizabeth II.,“ svěřil se Hess. „Sláva Elizabeth Třebíčské!“ dodal „babydědek“.

Ten také podotkl, že v babyboxech se často objeví dvě děťátka krátce po sobě. Naposledy někdo odložil chlapečka Petra v Hradci Králové. 

Video  Blesk Podcast: Zakladatel babyboxů Ludvík Hess nechce hledat rodiče odložených dětí  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prochaskanamoste ( 14. září 2022 17:19 )

vypadlo mi slůvko rodiče.....dalších holčiček

prochaskanamoste ( 14. září 2022 17:19 )

Holčičce s tak krásným, vznešeným jménem (doufám, že se budou inspirovat i dalších holčiček a nebude to tady samá Tereza a Barbora) do života jen to nejlepší. Hluboká úcta a nezměrné díky všem lidem se srdcem na správném místě - panu Hessovu, zdravotníkům!

frantacizek ( 14. září 2022 15:23 )

chlapeček měl být Charles..

Zobrazit celou diskusi