Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec se v pěti letech jako malý svalovec zapsal do knihy rekordů: Poznali byste ho dnes?

23. ledna 2022
06:00

Giuliano Stroe (17) z jižního Rumunska se poprvé zapsal do Guinessovy knihy rekordů už v pouhých pěti letech. O rok později zvládl udělat největší počet kliků pod úhlem 90 stupňů a byl tehdy označován za „nejsilnějšího chlapce na světě“. Za 13 let se změnil k nepoznání.

První rekord, který Giuliano zlomil, byl rekord v chození po rukou. Tehdy byl teprve pětiletý chlapec. Hned o rok později v roce 2010 zvládl udělat největší počet kliků pod úhlem 90 stupňů a tím se do slavné knihy rekordu zapsal podruhé.

Nyní je mladému Rumunovi 17 let a na sociálních sítích šokoval fotkou v teplácích a pantoflích, jak drží fotografii sám sebe ze dne, kdy pokořil rekord. Od té doby se změnil k nepoznání. Lidé na facebooku nevěřili svým očím a o svůj údiv se podělili v komentářích.

Giuliana a jeho bratra Claudia trénoval od dětství jejich otec Lulian. Ten je bývalý boxer a především nadšenec do fitness a kulturistiky, své syny chtěl proslavit v Itálii. Jenže jeho plány nevyšly a celá rodina se musela přestěhovat zpět do Rumunska. Kulturistice se však všichni věnují dál. Jejich velkým snem je založit si soukromý boxerský klub, kde se budou chlapci zdokonalovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi