Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Párty pro plnou influencerů v dovolenkovém ráji rozehnala policie: Pokuty jen lítaly!

Autor: DH - 
18. listopadu 2020
17:53

Španělská policie v přímořském letovisku Marbella rozehnala párty pro 40 lidí, která se konala, i když v zemi platí tvrdá opatření proti koronaviru. Přes dvacet osob bylo pokutováno za nedodržování pravidel, z videí na sociálních sítích je jasné, že se ho účastnilo i několik vlivných influencerů.

Ve Španělsku stejně jako v České republice stále platí velmi přísná protipandemická opatření. Nouzový stav umožňuje shromáždit se pouze šesti osobám najednou. Samozřejmostí je pak i nošení roušek. Účastníkům velkého večírku v Marbelle to ale bylo všechno jedno.

Podle policejní zprávy dostali během soboty strážníci oznámení o údajném konání velkého večírku, a tak vyrazili do residenční čtvrti San Pedro Alcantara na pobřeží Costa del Sol. Dorazili asi ve čtvrt na deset večer a hned bylo jasné, že se na místě protipandemická opatření ani zdaleka nedodržují.

Na místě bylo údajně pokutováno hned 23 mladých lidí, a to za nenošení roušky a nedodržování povinných rozestupů. Večírek údajně organizoval majitel společnost Hellosaturday, která na internetu zastupuje několik influencerů. Ti podle některých zpráv měli dokonce akci propagovat a natáčet pro své fanoušky na sociálních sítích.

Zpráva přichází v době, kdy stát Andalusie zavádí zákaz nočního vycházení mezi desátou hodinou večerní a sedmou ranní, aby zabránil zbytečnému potkávání osob a omezil „přebytečné“ činnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi