Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Aukční lahve Pilsner Urquell pro Paraple: Křišťál, zlato, hodinářská přesnost, top design a nejslavnější pivo

Autor: red - 
29. října 2020
10:39

Téměř 11 milionů korun, tolik za dobu spolupráce vynesly dobročinné aukce unikátních designových lahví Pilsner Urquell ve prospěch Centra Paraple. Nyní byly odtajněny skleněné skvosty pro letošní ročník. Pojďme se na ně podívat blíže.

Pro vytvoření letošních aukčních lahví oslovil Pilsner Urquell Michala Froňka, spoluzakladatele designérského studia Olgoj Chorchoj. Pro výrobu lahví si Michal Froněk přizval ke spolupráci sklářské mistry Milana Mana a Vlastimila Loušu, a také brusiče Milana Tůmu ze světoznámé sklárny Moser. Na uměleckých zátkách lahví pak pracoval s hodinářskou manufakturou Bohematic. Zátky, stejně jako nápis na lahvích, budou pozlacené 24karátovým zlatem. Jednotlivé lahve budou zabaleny do dřevěných pouzder ručně vyrobených plzeňskými pivovarskými bednáři.

„Události letošního roku nám znovu připomněly, jak důležité je umět se spojit pro dobrou věc. Aukční lahve pro Pilsner Urquell jsou dalším dokladem toho, že spoluprací individualit s originálními myšlenkami vznikají jedinečná nadčasová díla a smysluplná řešení,“ hodnotí letošní kolekci Michal Froněk.

V letošním roce bylo mimořádně vyrobeno jedenáct lahví, které jsou symbolicky propojeny, takže společně vytváří jeden celek. V něm má každá láhev svou roli. Ta jedenáctá je o něco větší, stojí uprostřed a je objímaná deseti lahvemi, určenými pro letošní aukci. Stane se symbolem podzimní sbírky veřejnosti na portále HitHit. Pokud se v ní podaří nashromáždit potřebné prostředky, bude vybraná částka společně s jedenáctou lahví slavnostně předána Centru Paraple.

Video  Aukční lahve Pilsner Urquell pro rok 2020 navrhl designér Michal Froněk, vyrobeny byly ve sklárně Moser  - Pilsner Urquell
Video se připravuje ...

Aukční lahve pro rok 2020 symbolizují hodnoty, které stojí za jedinečností a úspěchem piva Pilsner Urquell. Unikátní plochý brus, provedený mistry brusiči ze sklárny Moser, umožňuje vzájemné designové propojení všech lahví do jednoho celku a je proto symbolem spojení individualit pro společnou věc. „Naši skláři do projektu přinášejí neopakovatelnou originalitu čistě ruční výroby křišťálu, kterou zdokonalujeme už 163 let. Společnost Moser je potěšena, že může přispět k projektu Pilsner Urquell Aukční lahve, jehož výtěžek pomůže Centru Paraple,“ uvádí Martina Jirásková, ředitelka marketingu sklárny Moser.

Charitativní projekt Aukční lahve pořádá Pilsner Urquell již od roku 2012. Každoročně se limitované edice ručně vyráběných designových lahví draží v on-line aukci. Na projektu se v minulých letech podílela zvučná jména českého designu jako Bořek Šípek, Maxim Velčovský, Lukáš Novák a další.  

Letošní charitativní on-line aukce deseti designových lahví proběhne 10. prosince na internetové televizi Mall TV.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi