Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Studentka má o 30 let staršího partnera: Za láskou se přestěhovala přes půl zeměkoule, řeší ale problémy

Autor: DH - 
2. června 2020
22:54

Říká se, že láska i hory přenáší a nezná žádných hranic. Tohle rčení tedy rozhodně platí, pokud zmiňujeme osmadvacetiletou Brazilku Mahely Da Silvu, která se zamilovala do o 30 let staršího Švýcara a po několikaletém vztahu na dálku se za ním přestěhovala do jeho domoviny. Vztah s takovým věkovým rozdílem je prý mnohem vyspělejší.

Mahely Da Silva (28) pochází z brazilské metropole São Paulo a právě tam potkala v roce 2015 svoji velkou lásku Martina Brennera (58) z Bernu v dalekém Švýcarsku. V restauraci si padli do oka, přeskočila jiskra a bylo hotovo. Rozhodli se pro společný vztah na dálku s tím, že se budou snažit jeden druhého alespoň jednou do měsíce navštívit. Začaly pro ně roky cestování.

Zpočátku to klapalo, ale obě hrdličky věděly, že takový vztah věčně udržovat nejde. Proto když Mahely škola nabídla, že může začít studovat v zahraničí, neváhala ani chviličku a rozhodla se pro Švýcarsko, aby mohla být se svým milovaným Martinem, a od roku 2019 žijí společně. Postupně pak začali zjišťovat, že věkový rozdíl 30 let s sebou přináší jisté nevýhody.

„Největší výzvou na tom celém je to, že jsme oba v jiných životních fázích. Martin ví, co chce, co od života očekává, ale já pořád objevuji. To je někdy únavné,“ podělila se o své pocity Brazilka s britskými médii. „Nevýhodou je i fakt, že je ve vztahu méně „hloupostí“, jestli mi rozumíte. Na druhou stranu vám ten rozdíl přináší i nové možnosti a člověku se otevřou obzory,“ hledala výhody studentka.

Těžké chvíle si pak Brazilka prožila i se svými spolužáky na vysoké škole. Někteří její lásku k o třicet let staršímu muži nechápali. „Když viděli moji fotku s Martinem na tapetě telefonu, smáli se. Mysleli si, že je to můj otec. Někdy mě to i rozesmálo, ale víme, že lidé rádi soudí. Nemůžeme ovlivnit to, co si o nás myslí, ale jejich názory patrně vypovídají víc o jejich charakteru než o našem,“ řekla Mahely. „Setkáváme se ale i s pozitivními ohlasy. Někteří nám říkají, jaký jsme krásný pár a že je náš vztah roztomilý. Nedávno jsme šli zadarmo na jazzovou show,“ vyprávěla Mahely.

Na věku zkrátka podle rodačky ze São Paula nezáleží. „To je jen jedna z mnoha částí, ze kterých se skládají puzzle dobrého vztahu. Ten je i o otevřené komunikaci, respektu, lásce, naslouchání a samozřejmě dobrém sexu,“ přiblížila žena. „Jsme společně šťastní už od samého začátku a to nám nikdo nesebere,“ uzavřela.

Zobrazit celou diskusi