Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívka (14) byla uvězněna ve vlastním těle 18 měsíců: Probrala se, když její máma zahrála na klávesy

Autor: shp - 
28. října 2018
16:13

Měla nesnesitelné bolesti hlavy, náhle ztratila sluch a přestala hýbat rukama. Lékaři museli kvůli vážným zdravotním komplikacím Mirandu Meldrum (14) z anglického Bristolu neprodleně operovat. Utrpěla totiž krvácení do mozku. I když se ji doktorům podařilo zachránit, zůstala dívka uvězněná ve vlastním těle.

Miranda prodělala krvácení do mozku loni 25. dubna. Poté upadla do tzv. stavu uzamčení. V něm pacient vnímá, ale nemůže se hýbat ani komunikovat. Lékaři jí dávali jen 5% šanci na to, že se z něj probere. Maminka Stella (52) se však nevzdala a s dcerou i nadále komunikovala, informoval Daily Mail.

Povídala jí a dokonce jí zpívala a hrála na klávesy. Doma totiž zpívala celá rodina a Miranda měla nakročeno k tomu, aby se stala úspěšnou zpěvačkou. Po tragické zdravotní příhodě však zůstala upoutána na nemocniční lůžko. Nakonec se stal po dlouhých 18 měsících zázrak.

Dívka začala reagovat na matčin zpěv a hraní. Pak se začala učit znovu mluvit a brzy začala zpívat také. Nyní je už s pomocí kolečkového křesla schopná pohybu a učí se, jak se znovu postavit na vlastní nohy. Příští měsíc už začne opět navštěvovat školu. Lékaři jsou z jejího úspěchu nadšeni.

Někteří lidé mohou být uvězněni roky. Někteří z nich se s tím smíří, jiní jsou velmi naštvaní a nepřejí si, aby byli zachráněni. Miranda měla 95% šanci, že skončí takhle na celý život. Jediné, co dokázala, bylo mrkat očima,“ řekla lékařka Stella. Miranda se však podle ní díky zpěvu začala znovu hýbat.

Viděla jsem na konci světlo. Věděla jsem, že je to dočasné. Ladila jsem pozitivní myšlenky, můj mozek mi nedovolil přemýšlet negativně. Myslela jsem na pohyb, pak jsem na něj myslela víc. Nakonec jsem se trochu otřásla,“ vzpomíná na začátky své rekonvalescence Miranda. Dívka věří, že se opět postaví na nohy.

Zobrazit celou diskusi