Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matky 9 měsíců vychovávaly cizí děti: Vyměnily je v porodnici

Autor: ana - 
15. března 2018
11:59

Dvě brazilské matky Francielli Garcia (24) a Erivania Danfelová (25) porodily 20. května 2017 v téže nemocnici. Po pár měsících, kdy děti vychovávaly jako své vlastní, v nich však začaly narůstat pochybnosti. Při vyšetřování na vlastní pěsti zjistily, že jim v porodnici děti vyměnili.

Paní Garcia po porodu svého syna neviděla. Musela totiž okamžitě na sál, kvůli silnému krvácení. Stejně na tom byla i druhá matka. Děti bezprostředně po porodu umístily zdravotní sestry do vyhřívaných postýlek. Právě tehdy zřejmě k záměně došlo.

„Když jsme přijeli všichni domů, podávala jsem manželovi nemocniční pásku se jménem dítěte, aby jí založil na památku. Okamžitě postřehl, že na pásce je jiné jméno,“ popisuje pro deník Daily Mail Francielli Garcia. Po tomto zjištění se rodina vydala do nemocnice, kde trvala na vysvětlení.

Nemocnice mlžila

„Když jsme přijeli do nemocnice, začal mě personál uklidňovat. Říkali, že jsem zbytečně úzkostlivá, že se tyto věci nestávají. Také mi řekli, že mám počkat na to, až se ozve druhá maminka, která si myslí, že má vyměněné dítě,“ doplnila Francielli.

Druhá matka Erivania Danfelová si rovněž všimla omylu na pásku svého dítěte, ale nepovažovala to za chybu nemocnice, nýbrž zbrklost své porodní asistentky. Obě matky tak i nadále vychovávaly děti, které jim nemocnice s největší pravděpodobností zaměnila.

Náhodné setkání

O pět měsíců později se matky náhodně setkaly na místní klinice. „Všimla jsem si, že dítě, které drží druhá paní na klíně, se nápadně podobá mojí rodině, mělo oči mého manžela,“ sdělila Garcia. Když se ženy daly do řeči, začala se jim před očima rozkrývat ta nejhorší noční můra v životě.

Ženy si vzpomněly na vyměněné náramky, se jmény té druhé. Ten den se obě v klinice dozvěděly, krutou pravdu. Po pár dnech se rozhodly, že musí podstoupit testy DNA. Vzorky krve byly dětem odebrány 9. března. Výsledky budou známy zhruba za dva týdny.

Rodiny se nastěhovaly blízko sebe

„Mám obrovský strach z výsledku. Nedokážu si představit, že se potvrdí, že můj syn není můj. Viděl jsem jeho první krůčky, první plazení, dal jsem mu první koupel, dával napít. Byl jsem s ním každý den,“ řekl manžel Francielli Garcii.

Obě rodiny svůj problém vyřešily po svém. Nastěhovaly se blízko sebe a pravidelně se navštěvují. Ani jedna z rodin si nedokáže představit, že o tu druhou přijde. Po výsledcích testů se rozhodnout, co dál. Podle výsledků jsou připraveni nemocnici zažalovat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi