Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vnuci Zdeňka (†70) z pořadu Pergnerové: Dominik o smrti dědy ještě neví! Oba hned putovali na farmu

Autor: aba - 
12. srpna 2017
05:01

Děda z reality show Zdeněk Sporer (†70) se staral o své dva vnuky Daniela (13) a Dominika (11) do poslední chvíle. V neděli odpoledne zemřel ve svém bytě v Mostě, který v rámci dobročinného pořadu Akce nový domov předělávala Tereza Pergnerová se svým týmem. Kluci už mají domov nový – na farmě u Zdeňkova kamaráda.

Zdeněk začal myslet na budoucnost kluků po své smrti už téměř před deseti lety. Tehdy učinil oficiálním opatrovníkem dětí svého kamaráda Zdeňka K. (56). Ten si děti ještě v neděli v noci vyzvedl od policie a odvezl k sobě a své přítelkyni Jitce (57).

Ti bydlí na vesnici a u domu mají malé hospodářství. Kluci tak najednou mají doma rybičky, prase i králíky. A jsou z toho nadšení. „Já mám na starosti prase Valentýna. Už jsem ho krmil,“ chlubil se starší Daniel.

Mladší nezůstával nijak pozadu a ukazoval králíky, které bude krmit zase on. Chlapci si tak začnou zvykat na vesnický život. Byli se už podívat ve vsi i na koních. O smrti dědy se ale nemluví. Mladší Dominik to ještě neví. „Daniel už to ví. Byl jsem s ním na procházce a tam mu to řekl. Odpověděl mi, že to ví, že děda už nebude. Ještě to musíme opatrně říci Dominikovi,“ vypráví opatrovník Zdeněk. 

On i jeho přítelkyně Jitka už mají své děti dospělé, dohromady už mají dokonce i osm vnoučat. Klukům, kteří si toho v životě hodně zažili, tak bude nejspíš veselo, i když na dědečka, který toho pro ně tolik udělal, nejspíš nikdy nezapomenou.

Zdeněk Sporer se totiž vždycky uměl postarat. Měl dvě dcery a když jedné z nich zjistili epilepsii, manželka od něj spolu se zdravou dcerou odešla. S nemocnou zůstal Zdeněk sám a ta si později našla přítele, se kterým měla Daniela a Dominika. Vztah se jí ale rozpadl a svoje děti opustila už jako malé. Zdeněk se rozhodl o ně postarat a vzal si své vnuky do opatrovnictví. Jejich matka později zemřela a chlapci už zůstali u svého dědečka až do jeho smrti minulý týden.

Video  Akce nový domov: Terezu Pergnerovou dojal příběh statečného dědečka!  - TV Nova
Video se připravuje ...