Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt dědy Zdeňka z pořadu Pergnerové: Usnul, vnuk už ho nedokázal probudit

Autor: lac, ljš - 
9. srpna 2017
09:51

Šel si lehnout a už se neprobudil! Dědu Zděňka Sporera (†69) z pořadu Terezy Pergnerové (43) Akce nový domov zabil infarkt přímo v bytě, který mu moderátorka a její tým pomohli vylepšit. Našel ho starší z jeho milovaných vnuků, o které se s láskou a obětavostí staral.

Pan Zdeněk zemřel v neděli pozdě odpoledne. „On prý něco zavařoval, udělalo se mu špatně, tak si lehl a už se neprobudil. Starší Danek ho budil, nemohl ho probudit, tak šel pro souseda. Soused volal policajty a děda už byl mrtvý,“ řekl televizi Nova jeho kamarád Zdenek Korous.

Ten se nyní bude o chlapce starat. „Já jsem měl kluky na sebe napsané už deset let. Měli jsme to přes magistrát zařízené, kdyby byl v nemocnici, nebo se něco stalo, kdyby umřel, tak že se o ně postarám,“ dodal zlomeným hlasem nový opatrovník Daniela (13) a Dominika (11).

K němu chlapci putovali zřejmě ještě v noci. „Kluci plakali, když je policisté odváželi. S dědou byli hodně spjatí. Je mi jich líto. Moc smutný příběh,“ popsala sousedka. 

Nikdo to nečekal

Sousedy smrt dědečka Zdeňka velmi zasáhla. „Lidé v domě panu Sporerovi fandili a těšil se velkému uznání sousedů za obětavou péči, kterou vnukům věnoval,“ řekl deníku Aha! Petr Prokeš, mluvčí Stavebního bytového družstva Krušnohor, kde měl senior pronajatý byt. 

Podle sousedů nic nenasvědčovalo tomu, že má pan Sporer zdravotní problémy. „Děda ještě snad v neděli pral,“ ukázala sousedka na prádlo pověšené na sušáku v okně. „Kdykoliv se podívám vzhůru, vidím je a chce se mi taky brečet. Pořád vidím ty plačící kluky,“ dodala.

Tajemství mrtvé dcery

Život pana Zdeňka byl plný těžkých zkoušek. Manželka, se kterou měl dvě dcery, ho opustila, protože se nedokázala smířit s tím, že jedna z holčiček trpí epilepsií. S sebou si odvedla pouze zdravou dceru.

Zdeněk se ale o nemocné dítě dokázal postarat sám. Když dospěla, našla si přítele a porodila dva syny. Vztah se jí ale brzy zhroutil a své děti opustila. Domů už se nikdy nevrátila.

Pan Zdeněk později zjistil, že zemřela. Nikdy se ale nedozvěděl, za jakých okolností k tomu došlo, ani proč opustila své syny. O ty se ale rozhodl postarat a vzal si je do opatrovnictví.

VIDEO: Akce nový domov: Opadaná omítka, starý nábytek a minimum prostoru! 

Video  Akce nový domov: Opadaná omítka, starý nábytek a minimum prostoru!  - TV Nova
Video se připravuje ...