Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Válka rodičů o majetek, na který se skládalo celé Česko: Dům pro Dominika je rozdělil!

Autor: Jiří Krušina - 
4. prosince 2011
17:19

Na pomoc těžce postiženému Dominikovi Burdovi (10) se skládalo celé Česko. Jeho rodiče se nyní hádají o majetek, na který před lety lidé přispívali. Dominik zůstal po transplantaci jater odkázaný na pomoc mámy a táty. Teď jen bezmocně přihlíží jejich tahanicím o dům i o to, kdo se o něj postará.

Burdovi byli rozvedení, ale dlouhá léta žili spolu v domku v Hodoňovicích na Frýdecko-Místecku. Dohodli se na společné péči o syna, který se jako batole opařil a následkem těžkých popálenin mu selhala játra. Povedla se až čtvrtá transplantace v Německu. Peníze na ni rodiče sháněli od sponzorů, nadace Olgy Havlové i dobrovolných dárců. I po operacích zůstal Dominik na vozíku, odkázaný na pomoc druhých. Lidé dál přispívali – třeba na úpravu domku na bezbariérový. Dnes o něj jeho rodiče válčí.

Vztah bez citů dostával zřejmě stále větší trhliny a před třemi měsíci obdržela Lucie Burdová od exmanžela nabídku. „Navrhl, že když mu vyplatím 1,5 milionu korun, tak dům, který jsme Dominikovi uzpůsobili ze společných peněz a darů sponzorů, mi přenechá i se synem. Jelikož jsem se o Dominika několik let starala, tak jsem logicky bez příjmu. Nechtěla jsem tlačit svoji babičku k prodeji bytu, abych mohla exmanžela vyplatit. Tak mě vyhodil na ulici,“ podotkla Lucie Burdová.

Sociálka jí doporučila, ať se pokusí s otcem Dominika dohodnout. Zoufalá žena ale nechá mluvit už jen právníky. „Exmanžel měl syna zatím jeden den, a už mu zrušil důležité rehabilitační cvičení. Jen si přeji, aby syna tento spor nepoznamenal,“ dodala.

Podařilo se jí sehnat podnájem ve Frýdku- Místku, kam se s Dominikem uchýlila. „Dodělám nějaké úpravy, aby byl uzpůsoben pro syna, ale z čeho budeme dál žít, nevím. Nájem spolkne celý příspěvek na péči,“ dodala Dominikova maminka.

thomasy ( 15. února 2012 23:48 )

díky bohu někdo, kdo má otevřené oči !! Jen o babiččině bytě jsem nic nevěděl, nicméně stačila mi pouhá zmínka v článku (proč tam asi je a jakým tónem proboha - normálního člověka by toto ani nenapadlo) Lucie Burdová je hyena... sobecká, zlá a nenasytná. Do ***e s ní.

thomasy ( 15. února 2012 23:44 )

Humusačka je především Dominikova matka. Kdo s ní má nějakou zkušenost, jistě mi dá za pravdu. Je to vyděračka jako sviňa. Od doby, co nedala vlastnímu synovi jaterní štěp a poslala do pytle doktory z motola a trvala na hamburku, jí jde jenom o to, vyždímat co nejvíc peněz. Z kohokoli.

alenam ( 6. prosince 2011 21:41 )

evca80, co sem takhle místo těch cukrkandlovejch řečiček napsat pravdu? Pravdu o tom, kdo zavinil, že na sebe Dominik jako desetiměsíční batolátko zvrhnul hrnec s vroucím olejem. Pravdu o tom, kdo později zavinil fatální zhoršení jeho zdravotního stavu. Pravdu o tom, proč nebyl Dominikovi transplantován štěp jater jeho matky, přes to že všechny výsledky stoprocentně souhlasily. A taky pravdu o rozvodu a jeho skutečných důvodech. Pravdu o tom, jak Vlastik nechal i přes to všechno Lucii bez řečí dál bydlet v jeho domě a jak se mu za to odvděčila. Pravdu o tom, že jí ve skutečnosti vlastně vůbec nevyhodil a Dominika už vůbec ne. A taky pravdu o tom, jak Lucie "vůbec" netlačí na babičku, aby z prodeje jejího bytu dostala část peněz, kterou potřebuje k tomu co už má (finančně na tom totiž neni vůbec špatně), aby měla barák sama pro sebe a Dominika, a babička by skončila v domově důchodců, jelikož do baráku by si jí nevzala.

evca80 ( 6. prosince 2011 17:54 )

vaše blízké. Já držím Lucince i Domčovi všechny palce. Je mi líto jak jejich vztah skončil a jak se to podepíše na malém, ale je potřeba podporovat, i kdyby ne finančně, alespoň morálně. Vy kazatelé se styďte za své nenávistné povahy. Urážet rodiče umí jen zbabělec a je to tak jednoduché, jednodušší než se zeptat jestli někdo něco nepotřebuje ..... je mi z vás špatně

evca80 ( 6. prosince 2011 17:52 )

Lucince jsem na operaci Domči před lety přispívala, dělala jsem dobročinné aukce a jsem dodnes moc ráda, že i když ne velikoou částkou, ale našli se lidé, kteří přispěli. To, co se děje posléze v Lucinčině rodině je bohužel pouze vyústěním mezilidských vztahů. Kdyby byl otec Domči co proto, zabalí si pár švestek a nechá dítě v jeho prostředí. Celá rodina to nemá a nikdy neměla jednoduché a proto se chci ohradit proti názorům, zde uvedeným. Ne všichni, kdož se ocitnou v úzkých, si mohou sami radikálně změnit svou situaci a mnozí jsou odkázáni na pomoc státu - pokud se nedostaví - pak na pomoc dalších lidí. Lidé by si měli pomáhat, ne být tak nenávistní a odsuzovat druhé z tepla svého spokojeného života. Neříkám přispívejte, ale zdržte se nevraživosti ..... buďte více lidmi. O to hůře, pokud dotyčné neznát a přesto odsuzujete. Nikdy nevíte, kdy může hrůza postihnout i vás nebo v

Zobrazit celou diskusi