Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prezidentské dovolené: Pavel na chatě, Macronovi na jachtě i cyklisti Čaputová a Biden

  • Autor: amb - 
    17. 8. 2023
    05:00

    Biden na pláži i na kole, Macron na jachtě, Petr Pavel na chatě. Kde tráví dovolenou světoví lídři? Fotografii z dovolené v přírodě a sportovním oblečení sdílel i německý prezident Frank-Walter Steinmeier, hlava Švýcarska sdílela zarostlý obličej. Kdo bude pracovat i během volna? A kdo odpočíváním tráví až moc času? 

    Zatímco ministři se pomalu vrací do práce, Petr Pavel si užívá dvou týdnů volna. „Trávit ji bude především s rodinou a na chalupě,“ uvedla jeho mluvčí Markéta Řeháková. Prezidentova chata stojí v České Čermné, která se nachází asi hodinu a půl od Hradce Králové. Pavel se o ní v minulosti vyjadřoval už několikrát – například tam trávil Vánoce a Silvestra nebo tu odpočíval po vyhraných volbách.

    Ostatně během náročného volebního období se na chatě odreagovávala i první dáma. „Chtěla jsem se stranit stresu, protože kolem této události vzniká náročná atmosféra. Jela jsem zrelaxovat na chaloupku a zahrabala jsem se do kytiček a do přírody, protože to mám ráda,“ řekla tehdy.

    „Moje žena není typ člověka, který by si nějak užíval světla reflektorů, a má radši klid doma a svoji pohodu. A navíc už věřila tomu, že potom, co jsem celý život vedl aktivně a ona se mi přizpůsobovala, si teď konečně budeme užívat trošku pohody a klidu s vnoučaty na chaloupce,“ reagoval Pavel. Nyní spolu do České Čermné odjeli na dovolenou. 

    Petr Pavel jezdí ve volném čase na chalupu. Petr Pavel jezdí ve volném čase na chalupu. | Facebook Petra Pavla

  • 1.Čaputová stihla festival i kola

    Zuzana Čaputová a „první frajer“ Juraj Rizman si užívají aktivního léta. Začátkem srpna vyrazili do Trenčína na festival Pohoda. „Pohodu a fantastickou atmosféru vytvářejí skvělí lidé,“ pochvalovala si slovenská prezidentka.

    O pár dnů později ještě vytáhli kola. „Část dovolené opět na dvou kolech. Mám za sebou krásné výlety do Malých Karpat, k řece Morava nebo do nedalekého Rakouska. Například z Devínské Nové Vsi přes most k našim západním sousedům a zpět kompou z vesničky Angern. Hezká trasa, doporučuji,“ napsala na Instagram.

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na hudebním festivalu Pohoda (8. 7. 2023) Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na hudebním festivalu Pohoda (8. 7. 2023) | Instagram zuzana_caputova

  • 2.Spolkový prezident nasadil pohorky

    Na prázdniny vyjel také spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. „I federální prezident si občas vezme dovolenou. Během ní přebírá jeho pravomoci předseda Spolkové rady,“ vysvětlil na Instagramu. Tím je v současnosti nyní Peter Tschentscher.

    Spolu s manželkou Elke Büdenbenderovou vyrazil Steinmeier do přírody. Víc to sice nekomentovali, sdíleli ale snímek, kde mají sportovní oblečení a pohorky. Vypadá to, že volný čas stráví aktivně.

    Německý prezident Frank-Walter Steinmeier na dovolené (červenec 2023) Německý prezident Frank-Walter Steinmeier na dovolené (červenec 2023) | Instagram spolkového prezidenta Steinmeiera

  • 3.Španělská královská rodina na Mallorce

    Španělská královská rodina zůstala na svém území, odjela totiž na ostrov Mallorca. Rodina má čtyři členy – krále Filipa VI., královnu Letizii a dcery Leonoru a Sofii. Navštívili krásná místa a nezapomněli ani na královské povinnosti.

    Španělská královská rodina na dovolené na Mallorce (srpen 2023) Španělská královská rodina na dovolené na Mallorce (srpen 2023) | Instagram španělské královské rodiny

  • 4.Zarostlý švýcarský prezident

    Relax u vody vyhledal švýcarský prezident Alain Berset. Neupřesnil už však, zda jde o vodu slanou, nebo sladkou. Z hashtagů však vyplynulo, že si konečně užívá prázdniny. „Zpátky do práce, potřebuju se oholit,“ napsal asi o týden později a sdílel fotografii zarostlého obličeje.

    Dovolená švýcarského prezidenta Alaina Berseta (srpen 2023) Dovolená švýcarského prezidenta Alaina Berseta (srpen 2023) | Instagram Alaina Berseta

  • 5.Macron se šnorchlem

    Emmanuel Macron s manželkou Brigitte letos podle všeho relaxovali v tradičním prezidentském sídle Brégançon. Středověkou pevnost zatím navštívili každé léto a nachází se nedaleko ostrova Porquerolles, kde byl Macron vyfotografován na vodním skútru. Spolu s francouzskou první dámou si užívali také čas na jachtě, prezident dokonce šnorchloval.

    Macronovi na jachtě (srpen 2023) Macronovi na jachtě (srpen 2023) | Profimedia

  • 6.Příliš mnoho dovolené u Bidena

    Joe Biden odpočinek nezanedbábá – spolu s manželkou a ochrankou už navštívil pláže v Delaware, kde si četl a jezdil na kole.

    V současnosti by měl Biden plánovat týdenní dovolenou u jezera Tahoe, tedy na opačné straně Spojených států. V tomto měsíci jde už o druhé volno. Čelí za to kritice, že dostatečně neřeší ničivý požár na Havaji. Podle Republikánů prezident tráví dovolenkováním až 40 % času, dokonce k tomu vytvořili dokumentaci. 

    Prázdniny Joea Bidena v Delaware (srpen 2023) Prázdniny Joea Bidena v Delaware (srpen 2023) | Reuters

  • 7.Portugalský prezident na jihu

    Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa by měl v současnosti nabírat síly v Algarve na jihu země. Pro Rádio e Televisão de Portugal však uvedl, že se i během této doby bude důsledně zabývat novými zákony v oblasti bydlení.

    Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa | Reuters

JaNat ( 17. srpna 2023 23:03 )

Byla jsi na místě nebo projezdila Madeiru?

roxin ( 17. srpna 2023 21:08 )

Bojíš se předčasně, nebude článek ani horor.

xxxx678 ( 17. srpna 2023 20:24 )

Funchal, jih.

roxin ( 17. srpna 2023 18:10 )

O mě ale článek není až bude potom ti napíšu.

w.mojko ( 17. srpna 2023 17:49 )

Pohoda sa zvrhla do úplného bahna... Nahí fanúšikovia, vulga­rizmy,­ochlas­taní a váľajúci sa na každom kroku, totálny bordel...a takéto programy podporuje a obdivuje Čaputová. Bez štipky morálky,slušní ľudia odchádzali znechutení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa