Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Politici děkují na Den matek: Čaputová s maminkou, retro Pekarové i rozverný hejtman

  • Autor: simao - 
    Aktualizováno -
    14. 5. 2023
    17:55
    14. 5. 2023
    11:13

    Den matek je tu, svým maminkám děkují na sociálních sítích i politici napříč politickým spektrem. Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) tasila politické retro, pobavil jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Fotku s maminkou vytáhla na dnešní den i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

  • 1.Čaputová

    „Člověk, který vás drží nad vodou, přijímá vás takové, jací jste, důvěřuje tomu dobrému ve vás, vidí vás lepší, než jsme schopni vidět sami sebe. Naše mámy. Všechno nejlepší ke Dni matek, mami. Jsi moje přítelkyně a opora. Blahopřeji i všem dalším maminkám, největší dar k tomuto svátku jsme už dostaly, naše děti,“ uvedla na facebooku slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

  • 2.Pekarová a její retro

    „Naše mamka. Vždycky nás s bráchou a ségrou vedla k samostatnosti. Tak třeba podílet se na domácích pracích byla u nás doma úplná samozřejmost. Pochopitelně ne vždycky jsem byla nadšená z toho, že musím žehlit, uklízet nebo pracovat na zahradě, ale i když jsem to ocenila až jako dospělá, jsem moc ráda, že tomu tak bylo. I díky tomu jsem už tehdy věděla, že nic nepadá člověku do klína. A že je třeba o věci se zasloužit. Její náruč nám byla vždy nablízku a o její rameno jsme se mohli opřít, kdykoliv bylo potřeba. Děkuji jí za to dodnes a mám ji moc ráda,“ napsala šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), jež připojila svou fotku z dětství.

  • 3.Ministr Válek

    „Dnes je Den matek. Maminkám vděčíme za vše. Daly nám život, pečovaly o nás, když jsme jako malí byli nemocní, a vždy tu pro nás jsou. Mateřská láska je bezpodmínečná. Dnešek je jejich dnem. Přeji všem maminkám, aby si ho užily se svými nejbližšími. Mami, díky za všechno!“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

  • 4.Rozverný hejtman

    „Ať se děje, co se děje, maminka vás vždycky podrží. Díky,“ napsal hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL).

  • 5.Přání od Pirátů

    „Děkujeme našim i ostatním maminkám za to, co děláte! Vždy budeme stát za vaší svobodnou volbou ve všem, co se mateřství týká - ať už se jedná o způsob porodu, anebo o to, zda při mateřství chcete pracovat či nikoliv. Prosazujeme proto flexibilnější úvazky, rozšíření předškolní péče a rovné příležitosti pro ženy a muže. Nestačí totiž jen přání ke svátku matek, ženy mají právo na férové podmínky a reálnou svobodu volby ve VŠECH oblastech jejich života. Krásný Den matek!“ přidali se na facebooku k přáním maminkám Piráti.

  • 6.Czernin

    „Den matek je věnován našim maminkám, nejdražším a nejvýznamnějším bytostem. Rád bych poděkoval své mamince za to, že mě vychovávala s láskou a celý život mě podporuje. Bez jejího příkladu a podpory bych nebyl tím člověkem, kterým jsem dnes. Všem maminkám přeji krásný Den matek plný lásky, radosti i uznání. Děkuji vám za všechno, co děláte pro naše rodiny a naši společnost,“ uvedl senátor Tomáš Czernin (TOP 09).

  • 7.Šojdrová i Zdechovský

    Hold maminkám složili i lidovečtí europoslanci. „Všechno nejlepší všem maminkám! Dnes je druhá květnová neděle, a to znamená jediné – slavíme Den matek. Moje maminka je mou velkou oporou i inspirací. Letos oslavila své 85. narozeniny, a přesto má energie na rozdávání. Doufám, že na tom budu v jejím věku stejně. Díky mami, že tu pro mě jsi,“ vzkázala europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), která dnes vyrazila na Den matek a Den rodin do Kroměříže.

    „I letos se oslava nese ve skvělé atmosféře! Náladu nám nezkazí ani to, že prší,“ poznamenala europoslanyně a dodala: „Z dnešního dne mám proto radost nejen jako maminka a babička, ale i jako zahradnice!“

    „Všem maminkám přeji krásný Den matek! Mami, vážím si toho, co pro mě děláš a jak vše zvládáš. Jsem rád, že Tě mám. Děkuji za to, že vždy stojíš po mém boku!“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

  • 8.Babiš v Brně

    „Všem maminkám bych chtěl poděkovat za to, jak úžasné jsou, co všechno pro naše děti dělají a co jsou často schopny obětovat. Važme si toho,“ napsal na facebook Andrej Babiš (ANO), který dnes vyrazil na rodinný den na Zelný trh v Brně.

    „Dnešní den patří nejsilnějšímu a nejpřirozenějšímu poutu na světě. Lásce matky k dítěti, lásce potomka k matce,“ přidala se na twitteru Alena Schillerová, jež do Brna vyrazila též.

    Poslanec ANO Martin Kukla pak na sociální síti zveřejnil také svůj příspěvek. „Krásný Den matek. Děkujeme, že Vás máme,“ napsal.

    Video  Den matek: Podívejte se na historii tohoto svátku.  - Videohub
    Video se připravuje ...

Pavel Pokorny ( 14. května 2023 22:05 )

Babochlap Pekar ani neumi delat deti

verka1 ( 14. května 2023 19:01 )

Když umře maminka, tak ztratíš všechno.

verka1 ( 14. května 2023 15:24 )

Květina nebo přáníčko od srdíčka udělá velikou radost 🥰
Byznys je byznys a někteří dokáží koupit dárečky i za desetitisíce, některé jsou předražené.

Jiří Zvěřina ( 14. května 2023 13:52 )

Podle sebe soudím Tebe, že...

maxpax ( 14. května 2023 13:47 )

Myslím tím běžné pugéty...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa