Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Agent Babiš kšeftoval v Maroku, teď uboze lže a napadá nevinného!“ Na obranu Vystrčila vytáhla Němcová

Autor: simao - 
27. září 2022
16:59

Ostrým útokům ze strany Andreje Babiše (ANO) čelí před 2. kolem senátních voleb šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS), proti kterému kandiduje Jana Nagyová (za ANO), jež stojí s Babišem u soudu kvůli Čapímu hnízdu. Babiš označil Vystrčila za ostudu Senátu a politika, který za 30 let pro zemi nic neudělal. Senátorka Miroslava Němcová (ODS) zase míní, že Babišovi nezáleží na české zemi vůbec, jde mu jen o to, „co z ní vyždímá pro sebe“. A když se rozhodovalo o našem dalším směřování, „Babiš kšeftoval v Maroku“ a chtěl tam zůstat.

Tyhle přestřelky před 2. kolem senátních voleb jsou mimořádně tvrdé. Andrej Babiš (ANO) se aktivně pustil do boje za Janu Nagyovou, senátní kandidátku, která je spolu s ním mezi obviněnými v kauze Čapí hnízdo, ale přesto se dokázala do 2. kola proti Milošovi Vystrčilovi (ODS) probojovat.

Ostrá Babišova kampaň proti Vystrčilovi

„Pan Vystrčil je 30 let v politice, já jsem zjistil, že byl už v Občanském fóru, takže je to typický polistopadový politik, který je živ politikou. Je to velký úspěch paní Nagyové, kterou samozřejmě téměř nikdo nezná… a možná jsme to ani nečekali,“ říkal Babiš během volební soboty. A senátní duel v Jihlavě označil za „souboj bezpráví s tím polistopadovým kartelem“.

„Je to neuvěřitelný příběh člověka, který se živí politikou a pro české občany neudělal nikdy vůbec nic,“ tvrdí přitom Babiš, když v útocích na šéfa Senátu pokračuje.

Nad jeho útoky se však nyní pozastavila senátorka Miroslava Němcová (ODS). A v rozsáhlém rozboru na facebooku píše o Babišových „podlých výlevech“. Vše přitom dává do souvislosti právě s probíhajícím soudem v kauze Čapí hnízdo.

„Obavy z trestu a touha po moci ho ženou ke krajním prostředkům. S nebývalou zběsilostí útočí na předsedu Senátu Miloše Vystrčila. Napadá čest slušného člověka, který se těžko může bránit sám,“ tvrdí o Babišovi Němcová.

Vystrčil: Chce mě zlikvidovat

Vystrčil však zcela bez obrany není. Hájil se třeba v rozhovoru pro Blesk Zprávy. Babišova slova označuje za pomluvy.

„Uvědomte si, že proti mně stál člověk, který má k dispozici nekonečně mnoho lidí a peněz, a to všechno využil pro to, aby zničil jednoho kandidáta. On to celé prostě změnil v to, někoho zničit, zlikvidovat a vyřadit. A to místo toho, abychom se chovali normálně,“ míní Vystrčil.

Němcová: Dotační kuliferda Babiš uboze lže

Němcová se nad Babišovými slovy o tom, že je Vystrčil „typickým polistopadovým politikem“, který pro lidi nic neudělal a jinak by se neuživil, reagovala kritikou Babiše a obhajobou Vystrčila. Nazvala ji „Ke zlu se nemlčí“.

„Plk o polistopadovém kartelu znamená, že AB přebral komunistické voliče a hraje na jejich strunu. Aby mu neutekli, vyvolává nenávist proti demokratickému systému. Pokud je někdo skutečným představitelem kartelu v podnikání i v politice, je to právě AB. V polistopadové éře se z něj stal dotační kuliferda,“ uvedla Němcová na facebooku.

„Podle AB je součástí tzv. polistopadového kartelu každý, kdo nehraje jeho cinknutými kartami a ohrožuje tak jeho zájmy,“ pokračuje Němcová. A tvrdí, že Babiš uboze lže, když z Vystrčila mj. dělá člověka odtrženého od regionu.

„M. Vystrčil byl řadu let pedagogem v Telči i na Polytechnice v Jihlavě. Živil se tím počestně. Byl také starostou Telče a město prosperuje. Byl dobrým hejtmanem,“ připomíná Němcová.

Na Babiše vytáhla i Maroko

„Musím říct, ze jsem úplně v šoku, co jsem si přečetl o panu Vystrčilovi. Začínal v Občanském fóru 1990 a v roce 1991 už byl v ODS. Neuvěřitelná kariéra,“ cituje Babiše Němcová.

Babišovi však senátorka z řad občanských demokratů úder vrací. „Zatímco se M. Vystrčil ihned po listopadu 1989 zapojil do obnovy komunisty zdevastované země, Babiš kšeftoval v Maroku. Byl prověřený komunista, agent STB. Popsal to takto: ,Ani jsme pořádně nevěděli, co se dělo u nás. Chtěl jsem v Maroku zůstat natrvalo.‘ Takový byl jeho vztah k naší zemi - a nezměnil se. Je mu lhostejná, záleží mu jenom na tom, co z ní vyždímá pro sebe,“ dodala notně kriticky naladěná Němcová.

Babiš na Vystrčila nicméně útočí dál. V kritice pokračoval i ve svém Čau lidi, tentokrát natáčeném na zápraží jeho obytňáku.

„Pan Vystrčil je 30 let v politice (…), já jsem si strašně vážil a byl to skvělý člověk, pan Kubera, byl skutečná osobnost, předseda Senátu, byl velice přátelský a nedělal ostudu v zahraničí. Jak to dělá tenhle pán? Kdyby nebyl v Senátu, no co by dělal, čím by se živil? No měl by velký problém. Viděli jste, jak se choval k paní Schillerové? Jako hulvát, neuvěřitelné,“ šil Babiš do Vystrčila, čímž narážel na nedělní vystoupení Vystrčila v Partii na CNN Prima News.

„Skutečně nejde o nějakou imunitu, to je nesmysl, paní Nagyová se celý život živí prací, ale teď se dostala do světa nepřátelského, do světa médií a dalšího establishmentu, a proto je z toho samozřejmě trochu v šoku, co se děje. Ale někdo jí zničil život, ano, někdo jí zničil život,“ tvrdí Babiš o kandidatuře spoluobviněné Nagyové, která ve vysílání ČT na otázku, co by jako první v Senátu udělala, uvedla: „Jako první, pokud by to vyšlo, vejdu do dveří a požádám o imunitu.“

LuCo ( 3. října 2022 19:20 )

Mirka potvrdila, že narůstající stáří nemá pozitivní vliv na pokles prohlubující de hlouposti.

prochaskanamoste ( 1. října 2022 11:58 )

Copak rohlíci, ty vem čert Zajímavější je informace, že půjčovala svému synovi sl. auto i s bezednou kartou na benzín. Dále pak, že přivezl kriminálníka, odsouzeného poslance, aby hlasoval pro církevní, miliardový tunel, který budou splácet ještě naše vnoučata.

prochaskanamoste ( 1. října 2022 11:55 )

Její sebevědomí nezná hranic! Chtěla být všechno, kde je spojen vliv, prestiž, tučný výdělek. Jen se nezabývá tím, že nic neumí, krom povrchního blafání, nemá vzdělání ani příjemné vystupování. Nestačí, že si koupí drahý ohoz a hraje si na dámu.

prochaskanamoste ( 1. října 2022 11:52 )

Když oroduje Němcová, padl dekl na záchod.

e.lesanova ( 29. září 2022 17:51 )

Vystrčilovi by nikdo neupíral snahy o znovuzvolení, kdybychom si ovšem všichni nepamatovali dlouhý seznam leváren, podrazů, kterých se s nadšením účastnil. Bohužel, nevím ani o jedné pozitivní věci, čím kdy ČR a lidem zde prospěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa