Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Valentýn politiků: Dvojí polibek pro Čaputovou, Rakušanovo vyznání, Jurečka láká na týden manželství

  • Autor: for,simao,trm - 
    Aktualizováno -
    14. 2. 2022
    19:53
    14. 2. 2022
    13:12

    Ačkoliv je svátkem lásky v naší zemi především 1. květen, i dnes, na Valentýna si vyznávají zamilované páry své city. A neskrývají je ani čeští politici. Zatímco ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) sepsal poděkování své ženě, expremiér Andrej Babiš (ANO) se fotil s růžovým vaječným likérem. A europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se zase pochlubil přáním od své nejvěrnější ctitelky. 

  • 1.Dvojí polibek pro Čaputovou

    Hned dvojího valentýnského polibku se dočkala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Na Instagramu sdílela fotografii s dcerou Emmou a partnerem Jurajem Rizmanem. S tím tvoří oficiálně pár zhruba dva rok. „Všichni potřebujeme hodně lásky,“ napsala k fotografii.

  • 2.Bartošovo poděkování manželce

    „Všem přeji mnoho lásky, vzájemného pochopení a podpory nejen ke Dni svatého Valentýna. A tobě Lydie Franka Bartošová děkuji z vše,“ napsal Pirát Bartoš na svém Facebooku. Sdílel i fotografii se svou manželkou, která mu předloni v srpnu porodila syna Bertrama.

    Bartoš se nikdy láskou ke své ženě netajil, zamilované snímky tak nesdílí jen na Valentýna. Brali se 17. listopadu 2015, kdy šéf Pirátů pojal za ženu „kněžku chaosu“, jak měla paní Lydie Franka napsáno v kolonce povolání, když kandidovala do voleb.

  • 3.Rakušanovo vyznání

    Vyznání manželce Marii sdílel na sociální sítě i ministr vnitra a šéf STAN Vít Rakušan. Manželé mají tři děti, brali se v roce 2015.

    „Valentýn je svátek, který je trošku mimo moji generaci. Ale poděkovat své ženě za to, že je se mnou na cestě už přes 10 let, se sluší kdykoliv. Fakt to se mnou jednoduchý není. Po všech stránkách. Ona ví nejlíp,“ napsal Rakušan na Instagram.

     

  • 4.Valentýnka od dcery

    Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se na Twitteru pochlubil Valentýnkou „od nejmilovanější princezny“. Dcera Antonie svému tatínkovi napsala krátký vzkaz, který obohatila obrázkem srdíček. 

  • 5.Babiš s vaječňákem

    Ozval se i expremiér Andrej Babiš (ANO). Ten se zvěčnil pro změnu s lahvemi alkoholu – vaječným likérem, který byl obarven na růžovo. „Krásného Valentýna! S růžovým vaječňákem,“ napsal k příspěvku, který někteří komentující označili za reklamu. Likér pochází z Průhonic, kde Babiš žije s manželkou Monikou, kterou si bral 29. července 2017 na Čapím hnízdě. „Pokud to slavíte, tak hlavně obejměte svého milovaného, díky,“ vzkázal Babiš ve svém pořadu s valentýnským úvodem.

  • 6.Středulův večer se ženou

    Valentýnský večer si se svou manželkou již stihl užít odborář a možný kandidát na prezidenta Josef Středula. „Děkuji Ti za krásné společné roky. Za každodenní podporu, za to, že stojíš vždy po mém boku,“ napsal Středula na sociální síti a sdílel fotografii se svou paní.

  • 7.Pospíšil na kávě

    Na Valentýna vzpomněl i europoslanec, pražský zastupitel a někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (TOP 09). „Ono ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, že? A tak jsme si dvě čokoládová srdíčka dnes taky dopřáli. A pokud můžete, oslaďte si život taky. Plavková sezóna je stejně daleko jako novoroční předsevzetí,“ napsal.

  • 8.Jurečka a Národní týden manželství

    Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) namísto osobního vyznání zvolil ve valentýnský den jiný přístup.

    „Dnes začíná Národní týden manželství, nad kterým jsem letos s radostí převzal záštitu. Je příznačné, že začíná právě na svátek sv. Valentýna. Podle legend sv. Valentýn i přes zákaz římského císaře tajně oddával mladé páry, za což byl později zatčen a popraven. Před svou mučednickou smrtí prý ale ještě napsal milostný dopis své milované dívce, pravděpodobně dceři žalářníka, a tak vznikla tradice zasílání valentýnských přání,“připomněl Jurečka.

    „V rámci týdne manželství můžete nejen oslavit tento svátek zamilovaných procházkou po valentýnské venkovní stezce, ale po celý týden je připraveno i mnoho přednášek, desítky kurzů pro manželské páry, setkání pro ty, kdo se na manželství teprve připravují, obnovy manželských slibů, instalace výstavy názorů dětí na téma láska a vztah mezi rodiči a mnoho dalších off-line i online akcí,“ vzkázal ministr.

  • 9.Schillerová v Brně

    Pondělí poslanci tráví i ve svých poslaneckých kancelářích. Andrej Babiš se proto vydal do Roudnice, šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová pak do Brna. „Dnes dorazil Valentýn i do mé brněnské kanceláře Krásný den všem, přátelé!“ vzkázala.

    Profesionální fotografii sebe sama tentokrát nepřidala. Právě Schillerová čelila v poslední době kritice za 2 miliony korun vyplacené z eráru na dva zaměstnance ministerstva financí - fotografa a kameramana. Podle exministryně se starali o mediální obraz celého ministerstva, během jejího působení v čele resortu však vznikla a na sociální sítě následně putovala celá řada „rozněžnělých“ a tematických fotek samotné Schillerové.

    „Teď jsem měla celou řadu fotografií z mobilu, protože třeba v rámci Sněmovny nestíháme, ale když jsem teď byla v poslanecké kanceláři, tak fotograf,“ uvedla pro novinky.cz Schillerová. „Pokračuje spolupráce. Původní fotograf spolupracoval i s hnutím ANO a fakturoval mu,“ prozradila a připustila: „Andrej Babiš mi několikrát říkal, že se mu některé fotky zdají trochu moc.“

  • 10.Usměvavá Dostálová s manželem

    Hezkého Valentýna popřála i bývalá ministryně pro místní rozvj Klára Dostálová (ANO), připojila fotku s manželem.

    Kvůli ministerské funkci měla na rodinu až do loňských voleb málo času. „Musím říct, že manžel toho občas má plné zuby. Je to spousta dní, které trávíme rozděleně. Když jedná Sněmovna do pozdních nočních hodin, tak už samozřejmě domů nejedu. Ale manžel je mi oporou. Celá rodina mě podporuje. Naštěstí nemáme takzvaně dvoukariérní manželství. Manžel je umělecky nadaný, dělá blondelové rámy. Takže nemá ambice, že bychom se dohadovali, kdo kdy kde bude. Půdu pro svoji kariéru mám připravenou doma já,“ říkala loni.

kralovna-vsech-mori ( 14. února 2022 20:35 )

To ještě nebyla Evropa. Pojem Evropa byl v té době neznámý.

Lomikel ( 14. února 2022 18:28 )

Nejlíp umí oslavit Valentýna Němci...
Před 77 lety uspořádali v Drážďanech nejlepší a největší valentýnskej ohňostroj na světě...

kralovna-vsech-mori ( 14. února 2022 18:02 )

No a? Však si toho z Evropy přitáhli amíci víc.

kralovna-vsech-mori ( 14. února 2022 15:54 )

Trapný émerický svátek. Si počkám na prního máje. To už budou suché meze.

xxxx678 ( 14. února 2022 13:32 )

Dávat květiny jen na Valentýna je amatérismus. Dostávám po celý rok, o tom to - je...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa