Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Blízcí se loučí s poslancem Ventrubou (†71), kterého zabil covid. Fiala poslal dojemný vzkaz

Autor: ula, simao, ČTK - 
18. března 2021
14:40

V Brně se dnes koná v úzkém kruhu rodinném poslední rozloučení s poslancem ODS Jiřím Ventrubou (†71). Zkušený brněnský neurochirurg podlehl v nemocnici těžkému průběhu covidu-19. Šéf ODS Petr Fiala na svého stranického kolegu opět zavzpomínal na svém facebooku. Zpráva o úmrtí Ventruby ho zaskočila. Nyní mu Fiala veřejně slíbil, že si na jeho památku dá doutník a že strana uspěje v příštích volbách.

71letý brněnský rodák Jiří Ventruba byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19. „Já jsem bohužel obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba právě na onemocnění covid-19 zemřel. Prosím, abychom uctili jeho památku minutou ticha,“ uvedl minulý týden ve Sněmovně šéf ODS Petr Fiala.

„Jiří Ventruba, lékař, poslanec, obětavý a skromný člověk, kamarád, před chvílí zemřel. Těžko se mi hledají slova. Jirko, díky za všechno! Odpočívej v pokoji!“ zavzpomínal na Ventrubu Fiala následně na facebooku.

Ventruba byl zkušeným neurochirurgem, členem ODS se stal v roce 2007 a působil i jako neuvolněný místostarosta v městě Modřice (Brno-venkov).

Video  Minuta ticha ve Sněmovně a těžká chvíle Petra Fialy: Oznámil smrt kamaráda. Poslanec ODS Ventruba zemřel na covid.  - PSP ČR
Video se připravuje ...

Fiala: „Jiří, děkuji!“

Fiala přiznal, že ho skon kolegy zaskočil. ODS plánovala, že Ventruba bude pokračovat v politice i dál, měl být na volitelném místě kandidátky pro říjnové volby.

„Mnoho se mluví a píše o tom, že do politiky mají jít lidé, kteří v životě něco dokázali, kteří mají zkušenosti a jsou úspěšní ve svém oboru. Jiří právě takový byl. Nedají se snad ani spočítat lidé, kterým jako lékař pomohl, rodiče, kteří mu jako dětskému neurochirurgovi byli vděční za záchranu života a zdraví jejich dítěte,“ připomněl Šéf ODS také Ventrubovu lékařskou profesi.

Ventruba byl sice nekuřák, ale jak Fiala uvedl, rád si zapálil dobrý doutník.

„Jiří, kamaráde, odpočívej v pokoji! A na Tvoji památku si zapálím ten doutník. Myslím, že bys to tak chtěl. A slibuji, že v těch příštích volbách uspějeme, jak sis to přál. A děkuji!“ vzkázal svému kolegovi Petr Fiala.

Video se připravuje ...
Další videa