Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Policista pomáhal Pirátům. Šéf elitního útvaru začal pracovat na jeho vyhazovu

Autor: ČTK, kal - 
6. června 2019
11:50

Ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jiří Mazánek zahájil řízení o propuštění ze služby s policistou Janem Šmídem kvůli jeho spolupráci s Piráty. Uvedl to mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Policejní prezident Jan Švejdar už dříve uvedl, že je taková spolupráce nepřístupná. V případě, že se prokáže, že kriminalista straně pomáhal, bude propuštěn.

„Ředitel NCOZ dnešního dne zahájil řízení o propuštění ze služebního poměru s policistou našeho útvaru. Více informací poskytovat nebudeme, neboť řízení ve věcech služebního poměru je ze zákona neveřejné,“ uvedl Ibehej.

Deník Právo v polovině května uvedl, že si Piráti Šmída pozvali, aby jim pomáhal s legislativou. Za tuto opoziční stranu byl také policista, zabývající se finanční kriminalitou, loni v říjnu zvolen jako nestraník do děčínského zastupitelstva. Detektiv ale následně uvedl, že se již v politice nebude jakkoliv angažovat.

Okolnosti Šmídovy pomoci Pirátům řešil již také bezpečnostní výbor Sněmovny. Působení Šmída u pirátské strany kriticky hodnotili zejména členové výboru za ANO, ODS a SPD.

Naopak zástupce Pirátů Lukáš Kolářík zdůrazňoval, že Šmíd byl v pirátském týmu pro vnitro a bezpečnost jen jako host a konzultoval s ním novelu ohledně úpravy vedlejších přivýdělků příslušníku bezpečnostních sborů. Kolářík je přesvědčen o tom, že prověřování prokáže, že policista zákon neporušil.

hradnisamohonka ( 6. června 2019 13:32 )

tukanpan: Proč ne, když může chodit na diskuse i pako jako ty ?

tulipan ( 6. června 2019 13:22 )

Jak je to možné že policista pomáha pirátum fetá­kum,u­dava­čum,le­gali­zaci drog,rozdávaní drog svým voličum,donášením politické straně na Babiše,vynášení citlivých správ.Nestačí práskači pirátu za 120000 tisíc měsíčně nedělat,jen udávat,legalizovat drogy,slibovat hruza co nás čeká v politice véčkaři s blondatou bestii nebo piráti udavači!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa