Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Syn Landovského se chystá na nový „flek“. Nahradí Šedivého jako velvyslanec při NATO

Autor: ČTK - 
16. dubna 2019
17:39

Novým českým velvyslancem při NATO se má stát náměstek ministra obrany Jakub Landovský. ČTK a České televizi to dnes v Berlíně potvrdil ministr obrany Lubomír Metnar, podle něhož by Landovský do funkce měl nastoupit v řádu měsíců. Vystřídá na něm Jiřího Šedivého.

„Pan náměstek Landovský k mému smutku asi bohužel bude odcházet, protože směřuje tady do těchto diplomatických služeb. Nebudu to zastírat, je to pravda,“ uvedl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), který se v Berlíně setkal s německou ministryní obrany Ursulou von der Leyenovou.

Jiří Šedivý je českým velvyslancem při NATO od září 2012. 42letý Landovský, který je na ministerstvu náměstkem pro řízení sekce obranné politiky a strategie, by podle Metnara do Bruselu měl odejít zhruba na přelomu léta a podzimu. Přesný harmonogram je ale podle ministra věcí diplomacie.

Jako náměstek na obraně Landovský působí od roku 2015, předtím byl poradcem náměstka ministra obrany a také advokátem. Loni byl neúspěšným sociálnědemokratickým kandidátem na pražského primátora. Právě Landovský letos doprovázel coby náměstek do USA českého premiéra Andreje Babiše.

Video  Syn Landovského Jakub vzpomíná: Táta se uměl poprat!  - Petr Macek, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa