Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čučkaři, zmr*i a závistiví trpaslíci: Zeman letos opět „perlil“, kdo se k němu přidal?

  • Autor: Tomáš Belica - 
    30. 12. 2018
    05:10

    Poslat děti spát je asi to nejlepší, co můžete udělat, když z éteru promlouvá prezident. A pokud Miloš Zeman (74) nevypustí sprosté slovo - a že jimi ani letos nešetřil - nějakým svým novotvarem určitě zamotá hlavy lingvistům. Kteří další politici se letos svou mluvou vyznamenali?

  • 1.Miloš Zeman (74), prezident

    „Závistiví trpaslíci“

    Nulové šance šéfovat Senátu dával Zeman Jaroslavu Kuberovi (71, ODS). „Vůči každé osobnosti je tolik závistivých trpaslíků, že se nakonec neprosadí.“ Od listopadu ale Kubera Senát řídí. 

    „Ekonomičtí zm*di“

    Tímto termínem prezident označil Viktora Koženého (55), Zdeňka Bakalu (57), solární barony a lidi zapletené do kauzy lehkých topných olejů v říjnovém živém rozhovoru pro Radiožurnál. 

    „Lepšolidé“

    Lepšolidé jsou podle prezidenta ti, kteří se považují za lepší než ostatní a neustále radí druhým, co mají dělat. Výraz Zeman použil ve svém letošním vánočním poselství, prý si jej osvojil. 

    „Čučkaři“

    Za čučkaře označil v prosinci prezident zpravodajce Bezpečnostní informační služby. Kontrarozvědka totiž varuje před ruskými a čínskými špiony, podle něj ale žádné neodhalila.

    „Fašističtí křiklouni“

    Přísti rok na 28. října budou ty, kteří od prezidenta obdrží vyznamenání, chránit vojáci Hradní stráže. Letos byli totiž podle prezidenta obtěžováni „fašistickými křiklouny“, tedy demonstranty.  

    Zeman během inauguračního projevu (8. 3. 2018) Zeman během inauguračního projevu (8. 3. 2018) | ČTK

  • 2.Andrej Babiš (64), premiér za ANO

    „Zloděj zlodějský“ 

    Doběla rozpáleny premiér se v červenci ve Sněmovně při hlasování o důvěře pustil zostra do Miroslava Kalouska (68, TOP 09). Tykal mu a vedle zlodějů mu nadával i do ožralů.

    „Puč Palermo“ 

    Kauza Andreje Babiše mladšího (35), který řekl mediím, že ho otec nechal uklidit na Krym, aby nevypovídal v kauze Čapí hnízdo, zastihla premiéra na Sicílii. Proto ji Babiš označil za „puč Palermo“ v narážce na „Sarajevský atentát“  z roku 1997. 

    „Kluci“

    Slovem „kluci“ nazval Babiš počátekem března při sněmovních interpelacích pirátské poslance. Ti se ohradili, že mají v klubu také ženy a premiérovi také neříkají „strejci“.

    Premiér Andrej Babiš komentoval v italském Palermu kauzu svého syna Andreje mladšího Premiér Andrej Babiš komentoval v italském Palermu kauzu svého syna Andreje mladšího | Reprofoto ČT24

  • 3.Jiři Ovčáček (39), mluvčí prezidenta

    „Prostě prase“

    Prezidentská delegace odletěla v listopadu z Číny bez lékaře Petra Halaty (†64). Ten totiž náhle zemřel. Když to kritizoval lidovec Marian Jurečka (57), Zemanův mluvčí ho označil za prase. 

    Jiří Ovčáček Jiří Ovčáček | Foto: Jakub Kopřiva, ČTK, Twitter

  • 4.Adriana Krnáčová (58), exprimátorka Prahy za ANO

    „Zpovykaní“

    „Pražané jsou trochu zpovykaní s dopravou,“ řekla v březnu tehdejší šéfka Prahy Krnáčová jako reakci na věčné zácpy v hlavním městě. V říjnových volbách už nepříliš úspěšná primátorka nekandidovala. 

    Adriana Krnáčová Adriana Krnáčová | Jakub Poláček

  • 5.Jiří Paroubek (66), bývalý politik

    „Budoucí bývalá“

    Rozvádějící se expremiér tak častuje svou manželku Petru (45) od doby, když ta jej v létě obvinila, že v minulosti inkasoval nelegální miliony. 

    Jiří Paroubek Jiří Paroubek | ČTK

  • 6.Karel Schwarzenberg (81), poslanec TOP 09

    „Zgrejznout“

    Nejstaršího poslance dlouhodobě trápí zdraví, na podzim jej na lůžko upoutal zápal plic. Na Twitteru ale Schwarzenberg své kritiky ujistil, že „prozatím ještě zgrejznout“ nehodlá.

    Kníže Karel Schwarzenberg (80) během rozhovoru Kníže Karel Schwarzenberg (80) během rozhovoru | Blesk

  • 7.Karla Šlechtová (41), poslankyně za ANO

    „Rambohafík“

    Kritiku v červnu sklidila někdejší ministryně obrany, která svého pudla Jesse, kterému ona sama přezdívá Rambohafík, vyfotila u hrobu Neznámého vojína na Vítkově.

    Pietní akce na Vítkově: Ministryně obrany Karla Šlechtová (8.5.2018) Pietní akce na Vítkově: Ministryně obrany Karla Šlechtová (8.5.2018) | Blesk:TONDA TRAN

  • 8.Jaroslav Foldyna (58), poslanec ČSSD

    „Dát jazyk“ 

    „Chtěl jsem mu dát jazyk, protože jsem si myslel že je gay.“ Tak v květnu Foldyna v květnu vysvětloval konflikt s člověkem, který protestoval proti ruským motorkářům z gangu Noční vlci. 

    Jaroslav Foldyna (ČSSD) proslul svou zálibou v boxu a motorkách. Jaroslav Foldyna (ČSSD) proslul svou zálibou v boxu a motorkách. |  Lucie Pařízková / Empresa Media / Profimedia

  • 9.Angelina Diash, aktivistka FEMEN

    „Putinova děvka“

    Nemilé překvapení přichystala prezidentovi v lednu polonahá aktivistka skupiny Femen. Přímo ve volební místnosti Angelina Diash výkřiky i nápisem na své nahé hrudi označila Zemana za Putinovu děvku.

    Aktivistka Angelina Diashová, která polonahá zaútočila při volbách na prezidenta Miloše Zemana, svými fotkami často zásobuje sociální sítě Aktivistka Angelina Diashová, která polonahá zaútočila při volbách na prezidenta Miloše Zemana, svými fotkami často zásobuje sociální sítě | reprofoto Instagram

zacoaproc ( 31. prosince 2018 18:38 )

Pane Babiš vše nejlepší do roku 2019, mnoho zdraví a štěstí a lásky a úspěchů v osobním životě i v podnikání i v politice přeji občané ČR a děkujeme že jste. To stejné přejeme i panu prezidentovi Zemanovi

Armando ( 31. prosince 2018 18:22 )

satanaši, jejich problém není v tom, že jsou prostí, ale v tom že mají v hlavě nas.ráno, a s tím už nic neudělaj demosr.ačky, vidíš co z nich leze za ***. Prezident Zeman použil jen zlome jejich výrazů a jak ho sra.čky nazývají, no prostě vzorek těch co hájí. tak a teď se ukažte sra.čky, dnes už havás se.ru, jdu se bavit. PF2019 - srač.ky patří do kanálu.

samua ( 31. prosince 2018 13:43 )

z 53% to pořádně spadlo

x88x ( 31. prosince 2018 13:13 )

Ještě pašuješ lustry a shrnovací dveře jako za totáče?

x88x ( 31. prosince 2018 13:06 )

Dnes by Zemana volilo 28 %, to je už slušné. A to voliči neznají protikandidáty, jen uznali že Zeman není tím, koho si mylně přáli. Jsou zklamaní. Důležité je, že na to přišli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa